Šport > Nogomet
41 ogledov

Odločitve o svetovnem prvenstvu 2022 še ni

Blatter se v intervjuju za švicarsko revijo ni "šparal". (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Navkljub besedam generalnega skretarja Jeroma Valckeja, se pri Mednarodni nogomtni zvezi še niso dokončno odločili o terminu izvedbe svetovnega prvenstva 2022 v Katarju.

Že vse od izbora Katarja za gostitelja svetovnega prvenstva v nogometu 2022 se Mednarodna nogometna zveza (Fifa) otepa vprašanj o izvedbi prvenstva. Visoke poletne temperature v tej arabski državi bi namreč lahko pomenile grožnjo tako za nogometaše kot za gledalce, ki bi si želeli ogledati prvenstvo.

Predstavniki Fife so pred časom dejali, da bodo končno odločitev o časovnem obdobju organizacije turnirja v Katarju sprejeli šele po svetovnem prvenstvu v Braziliji to poletje, a je generalni sekretar organizacije Jerome Valcke v pogovoru za francosko radijsko postajo dejal, da je ta odločitev že sprejeta.

"Svetovno prvenstvo ne bo izpeljano junija ali julija. Mislim, da bo nekje med 15. novembrom in 15. januarjem, ko so vremenske razmere najugodnejše," je dejal Valcke, česar pa Fifa še ni uradno potrdila. 

Pri Fifi so se hitro zganili in v izjavi sporočili, da to ni uradno stališče ali odločitev zveze, temveč zgolj osebno mnenje generalnega sekretarja. Še enkrat so zatrdili, da nobene odločitve ne bodo sprejemali pred koncem prvenstva v Braziliji, še posebej, ker je do prvenstva v Katarju še celih osem let. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.