Odmevna poteza Dallasa pisana na kožo Dončiću

Foto: Facebook
Foto: Facebook
V moštvu Luke Dončića so naredili pomemben korak v uravnoteženju obrambe in napada.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so se v lanski sezoni proslavili z najučinkovitejšim napadom v NBA zgodovini, njihova šibka točka pa je bila obramba. Zaradi tega se je teksaška franšiza letošnjega nabora lotila zelo premišljeno, opravila pa je tudi eno zelo pomembno strateško menjavo.

V zasledovanju "manjkajočega člena" so se Teksačani odpovedali elitnemu ostrostrelcu Sethu Curryju, v zameno zanj pa so od Philadelphie dobili Josha Richardson ter 36. izbor te ekipe na letošnjem draftu Tylerja Beyja. Dallas je v v svoje vrste zvabil še dva "zelenca", Josha Greena iz univerze Arizona (16. izbor), v drugem krogu pa Tyrella Terryja iz univerze Stanford. 

Foto: Epa seth curry 76ers so krvavo potrebovali  strelca z razdalje, ki so ga s Curryjem vsekakor dobili. Nekdanji košarkar Dallasa je namreč drugi po odstotku zadetov metov izza črte v zgodovini (44,3%). Pred njim je samo rekorder Steve Kerr (45,4%).

"Prisotnost elitnega strelca bo močno vplivala na dinamiko Bena Simmonsa in Joela Embiida. Pripeljati Setha je bil naš glavni cilj. Lahko bi rekli, da gre za najboljšega strelca v NBA," je povedal predsednik košarkarskih operacij pri Philadelphii 76ers Daryl Morey.

Z dogovorom so zadovoljni tudi v Dallasu. Richardson predstavlja ključno dopolnitev napadalno usmerjenega dvojca Luka Dončić / Kristaps Porzingis. Nekdanji košarkar Miamija velja za pravega obrambnega specialista, s katerim bo obramba Dallasa postala bolj fleksibilna.

Foto: Epa josh richardson "Ker je Luka zelo visok za organizatorja igre, se bo Josh odlično prilegal naši ekipi. V obrambi bo lahko Dončića razbremenil pokrivanja krilnih igralcev, kar pomeni, da bomo lahko spreminjali njegov obrambni položaj," je novo okrepitev pospremil predsednik košarkarskih operacij v Dallasu Donnie Nelson. "Luka je naša primarna skrb na obrambni polovici igrišča, Porzignis pa na napadalni," je dodal Nelson.

Richardson, ki se je 76ersom pridružil ob prestopu Jimmyja Butlerja v Miami, je v lanski sezoni prispeval 13,7 točke, 3,2 skoka in 2,9 podaje ob 43-odstotnem metu iz igre.

"V lanski sezoni smo imeli zgodovinsko dober napad, vendar se moramo izboljšati v obrambi," je prihod Richardsona in novinca Greena komentiral Rick Carlisle. "Delno bodo k temu pripomogle priprave, nekaj pa naš izbor igralcev na podlagi njihovih obrambnih sposobnosti in pristopa k igri," je dodal dolgoletni trener Dallasa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.