Odpadel velik Rogličev tekmec

Foto: Epa Primož Roglič, Richard Carapaz
Posledice padca so bile prehude.
Oglej si celoten članek

Ekvadorski kolesarski zvezdnik in zmagovalec letošnje dirke po Italiji Richard Carapaz ne bo nastopil na dirki po Španiji, ki se začne v soboto, je danes potrdila njegova ekipa Movistar. Carapaz je na nedeljskem kriteriju Etten-Leur na Nizozemskem padel in utrpel poškodbo desne rame ter številne odrgnine.

Odločitev o Carapazovem nastopu naj bi po prvotnem načrtu Movistar sporočil v petek. Carapaz ob padcu sicer ni utrpel nobenega zloma, a se bolečine vseeno prehude.

Namesto Carapaza bo za Movistar dirkal Španec Jose Joaquin Rojas.

Ekvadorec je bil predviden kot eden od treh kapetanov Movistarja za špansko dirko. Breme bo zdaj na plečih Kolumbijca Naira Quintana in Španca Alejandra Valverdeja. Oba sta julija dirkala na dirki po Franciji in nista tako sveža kot bi bil Carapaz, ki se je od majskega Gira pripravljal zgolj na Vuelto.

Carapaz je sicer veljal za enega od glavnih favoritov za končno slavje na španski dirki. V najožji krog sodi tudi slovenski as Primož Roglič.

Foto: Epa Richard Carapaz Giro

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.