Odpadla še Murić in Z. Dragić

Foto: Žurnal24 Zoran Dragić si bo svetovno prvenstvo ogledal iz domačega naslanjača. (Foto: Anž
Selektor Memi Bečirović je v torek po zadnjem treningu reprezentance v Kranjski Gori pred odhodom na SP objavil končni seznam 12 igralcev, na katerem pričakovano ni Zorana Dragića in Dina Murića.
Oglej si celoten članek
Končni seznam slovenske reprezentance:
Jaka Lakovič
Sani Bečirović
Miha Zupan
Goran Dragić
Primož Brezec
Gašper Vidmar
Boštjan Nachbar
Samo Udrih
Goran Jagodnik
Jaka Klobučar
Uroš Slokar
Hasan Rizvić

Štiri dni pred svetovnim prvenstvom v Turčiji je slovenska reprezentanca opravila svoj zadnji trening v Kranjski Gori in s tem končala priprave na največji košarkarski dogodek leta. Ob tem je selektor Memi Bečirović sporočil tudi končni seznam 12 igralcev, na katerem ni Zorana Dragića in Dina Murića, s katerima se je pogovoril po treningu, se jima zahvalil za sodelovanje in trud na treningih ter jima zaželel srečo v naslednji sezoni.

"Zelo sem bil zadovoljen z obema mladima igralcema, ki sta se izkazala tako na treningih kot na tekmah in pokazala izredno voljo, pozitiven odnos in napredek. Kljub temu sem se, zavoljo rotacije v igri, odločil za izkušenejše igralce. Dragić in Murić sta zelo zanimiva za perspektivo reprezentance in bosta imela v njej v prihodnosti veliko priložnosti, saj sta si to tudi zaslužila," je dejal selektor Bečirović, medtem ko je direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo dodal: "Zoran Dragić in Dino Murić sta v reprezentanco prinesla mladostni zagon, talent in ogromno energije, zato je bil njun vpoklic v moško člansko izbrano vrsto brez dvoma prava poteza, enako seveda velja tudi za Mateja Krušiča, tretjega reprezentančnega novinca v letošnji akciji. Po nekaj letih smo tako v izbrano vrsto vnovič vključili nove obraze, kar je v skladu z našo vizijo postopnega pomlajevanja moštva. Ob tem bi se Zoranu in Dinu zahvalil za to, da sta vsak trenutek v priprave vložila 110 odstotkov moči ter vsem dokazala, da se tudi v prihodnosti ne gre bati za to, da ne bi imeli vrhunske ekipe za velika tekmovanja."

Slovenska reprezentanca bo z letališča Jožeta Pučnika na svetovno prvenstvo odpotovala v četrtek ob 11. uri, še pred tem pa se bo zadnjič pred turnirjem v domovini predstavila slovenskim medijem. Slovenija bo prvi trening v Carigradu opravila že v četrtek popoldne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.