Šport > Košarka
7 ogledov

Odpadla še Murić in Z. Dragić

Zoran Dragić si bo svetovno prvenstvo ogledal iz domačega naslanjača. (Foto: Anž Žurnal24 main
Selektor Memi Bečirović je v torek po zadnjem treningu reprezentance v Kranjski Gori pred odhodom na SP objavil končni seznam 12 igralcev, na katerem pričakovano ni Zorana Dragića in Dina Murića.
Končni seznam slovenske reprezentance:
Jaka Lakovič
Sani Bečirović
Miha Zupan
Goran Dragić
Primož Brezec
Gašper Vidmar
Boštjan Nachbar
Samo Udrih
Goran Jagodnik
Jaka Klobučar
Uroš Slokar
Hasan Rizvić

Štiri dni pred svetovnim prvenstvom v Turčiji je slovenska reprezentanca opravila svoj zadnji trening v Kranjski Gori in s tem končala priprave na največji košarkarski dogodek leta. Ob tem je selektor Memi Bečirović sporočil tudi končni seznam 12 igralcev, na katerem ni Zorana Dragića in Dina Murića, s katerima se je pogovoril po treningu, se jima zahvalil za sodelovanje in trud na treningih ter jima zaželel srečo v naslednji sezoni.

"Zelo sem bil zadovoljen z obema mladima igralcema, ki sta se izkazala tako na treningih kot na tekmah in pokazala izredno voljo, pozitiven odnos in napredek. Kljub temu sem se, zavoljo rotacije v igri, odločil za izkušenejše igralce. Dragić in Murić sta zelo zanimiva za perspektivo reprezentance in bosta imela v njej v prihodnosti veliko priložnosti, saj sta si to tudi zaslužila," je dejal selektor Bečirović, medtem ko je direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo dodal: "Zoran Dragić in Dino Murić sta v reprezentanco prinesla mladostni zagon, talent in ogromno energije, zato je bil njun vpoklic v moško člansko izbrano vrsto brez dvoma prava poteza, enako seveda velja tudi za Mateja Krušiča, tretjega reprezentančnega novinca v letošnji akciji. Po nekaj letih smo tako v izbrano vrsto vnovič vključili nove obraze, kar je v skladu z našo vizijo postopnega pomlajevanja moštva. Ob tem bi se Zoranu in Dinu zahvalil za to, da sta vsak trenutek v priprave vložila 110 odstotkov moči ter vsem dokazala, da se tudi v prihodnosti ne gre bati za to, da ne bi imeli vrhunske ekipe za velika tekmovanja."

Slovenska reprezentanca bo z letališča Jožeta Pučnika na svetovno prvenstvo odpotovala v četrtek ob 11. uri, še pred tem pa se bo zadnjič pred turnirjem v domovini predstavila slovenskim medijem. Slovenija bo prvi trening v Carigradu opravila že v četrtek popoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.