Odrova z dosežkom leta 17., "Dugi" po kolajno

Foto: Boštjan Erjavec
Foto: Boštjan Erjavec
Plavalci so opravili z drugim dnem predtekmovanj na plavalnem svetovnem prvenstvu v Barceloni.
Oglej si celoten članek

Med Slovenci je nastopila Tjaša Oder in na 1500 metrov prosto z najboljšim letošnjim dosežkom 16:35,96 zasedla 17. mesto. V petek jo čaka še nastop na 800 prosto. Odrova je bila zadovoljna z uvrstitvijo, manj pa za z doseženim izidom:

"Glede na treninge mi je kazalo boljše, a ne bom hodila okrog s sklonjeno glavo, saj je to vendarle najboljši izid letos. A pričakovala sem boljši izid, pod 16:30. Razočaranja kljub temu ni."

Na 400 ni dovolj hitra

Zanimivo je, da je Odrova prvih 400 metrov preplavala skoraj identično kot v nedeljo na 400-metrski tekmi.

"To se dogaja. Očitno na 400 nisem dovolj hitra in tudi z glavo se zato na tekmo težko pripravim," je še povedala plavalka in dodala, da si na 800 prosto vendarle želi boljši dosežek od 8:45, kolikor je imela danes vmesni čas.

Dugonjić popoldne v boju za odličja

Še bolj za Slovenijo zanimiv popoldanski del programa, ko bo njen klubski kolega iz ravenskega Fužinarja Damir Dugonjić v prvi disciplini dneva ob 18:02 v boju za visoko mesto v finalu na 100 prsno.

Že v nedeljskih kvalifikacijah in v polfinalu je dokazal, da ima hitrost tudi za boj za kolajne. Vlogo favoritov Korošec sicer prepušča tekmecem, a je bil četrti izid polfinala, le dve stotinki sekunde za drugim mestom, znak, da se ob optimalnem plavanju lahko vmeša tudi v boj za odličja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.