Šport
12 ogledov

Odrova z dosežkom leta 17., "Dugi" po kolajno

Tjaša Oder Boštjan Erjavec
Plavalci so opravili z drugim dnem predtekmovanj na plavalnem svetovnem prvenstvu v Barceloni.

Med Slovenci je nastopila Tjaša Oder in na 1500 metrov prosto z najboljšim letošnjim dosežkom 16:35,96 zasedla 17. mesto. V petek jo čaka še nastop na 800 prosto. Odrova je bila zadovoljna z uvrstitvijo, manj pa za z doseženim izidom:

"Glede na treninge mi je kazalo boljše, a ne bom hodila okrog s sklonjeno glavo, saj je to vendarle najboljši izid letos. A pričakovala sem boljši izid, pod 16:30. Razočaranja kljub temu ni."

Na 400 ni dovolj hitra

Zanimivo je, da je Odrova prvih 400 metrov preplavala skoraj identično kot v nedeljo na 400-metrski tekmi.

"To se dogaja. Očitno na 400 nisem dovolj hitra in tudi z glavo se zato na tekmo težko pripravim," je še povedala plavalka in dodala, da si na 800 prosto vendarle želi boljši dosežek od 8:45, kolikor je imela danes vmesni čas.

Dugonjić popoldne v boju za odličja

Še bolj za Slovenijo zanimiv popoldanski del programa, ko bo njen klubski kolega iz ravenskega Fužinarja Damir Dugonjić v prvi disciplini dneva ob 18:02 v boju za visoko mesto v finalu na 100 prsno.

Že v nedeljskih kvalifikacijah in v polfinalu je dokazal, da ima hitrost tudi za boj za kolajne. Vlogo favoritov Korošec sicer prepušča tekmecem, a je bil četrti izid polfinala, le dve stotinki sekunde za drugim mestom, znak, da se ob optimalnem plavanju lahko vmeša tudi v boj za odličja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.