Odslej komandant Luka

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bled 2011. Največja slovenska favorita za osvojitev kolajne na prihajajočem svetovnem prvenstvu v veslanju zamenjala položaj.
Oglej si celoten članek

Na Blejskem jezeru se bo prihodnjo nedeljo začelo 40. veslaško svetovno prvenstvo, na katerem imata od Slovencev najlepše možnosti za visoko uvrstitev Iztok Čop in Luka Špik.

Izkušeni dvojni dvojec je pred tekmo sezone poskrbel za zanimivo spremembo. Predsednik zveze Denis Žvegelj pojasnjuje: “Cilj je, da čoln čim hitreje teče. To je mogoče doseči z dodatnim treningom, različnimi nastavitvami na čolnu ali pa z menjavo položaja tekmovalca. Iztok in Luka sta poskusila zadnje (spredaj zdaj vesla Luka, op. p.), in to jima za zdaj dobro služi.” To pomeni, da ima mlajši izmed dobitnikov zlate kolajne z olimpijskih iger v Sydneyju leta 2000 večji nadzor nad ritmom in je vsaj nekoliko več bremena na njegovih plečih.

Trije čolni realno za London

Žvegelj je dal jasno vedeti, kaj bi na športnem dogodku leta v Sloveniji za državno reprezentanco jemal kot uspeh: “Cilji morajo biti visoki, a resni – to je kolajna. Upam, da bo tudi dvojnemu četvercu uspela uvrstitev v veliki finale. Gre za mlado, udarno ekipo, od katere pričakujem napredek, ki so ga kazali na tekmah svetovnega pokala. Potem imamo pa še lahka dvojna dvojca, od katerih pričakujemo uvrstitev na olimpijske igre v Londonu, to pomeni uvrstitev med enajst.” Na Bledu bo nastopilo kar 68 reprezentanc s 455 posadkami in 1.213 tekmovalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.