Šport
9 ogledov

Odslej komandant Luka

Iztok Čop in Luka Špik Reuters
Bled 2011. Največja slovenska favorita za osvojitev kolajne na prihajajočem svetovnem prvenstvu v veslanju zamenjala položaj.

Na Blejskem jezeru se bo prihodnjo nedeljo začelo 40. veslaško svetovno prvenstvo, na katerem imata od Slovencev najlepše možnosti za visoko uvrstitev Iztok Čop in Luka Špik.

Izkušeni dvojni dvojec je pred tekmo sezone poskrbel za zanimivo spremembo. Predsednik zveze Denis Žvegelj pojasnjuje: “Cilj je, da čoln čim hitreje teče. To je mogoče doseči z dodatnim treningom, različnimi nastavitvami na čolnu ali pa z menjavo položaja tekmovalca. Iztok in Luka sta poskusila zadnje (spredaj zdaj vesla Luka, op. p.), in to jima za zdaj dobro služi.” To pomeni, da ima mlajši izmed dobitnikov zlate kolajne z olimpijskih iger v Sydneyju leta 2000 večji nadzor nad ritmom in je vsaj nekoliko več bremena na njegovih plečih.

Trije čolni realno za London

Žvegelj je dal jasno vedeti, kaj bi na športnem dogodku leta v Sloveniji za državno reprezentanco jemal kot uspeh: “Cilji morajo biti visoki, a resni – to je kolajna. Upam, da bo tudi dvojnemu četvercu uspela uvrstitev v veliki finale. Gre za mlado, udarno ekipo, od katere pričakujem napredek, ki so ga kazali na tekmah svetovnega pokala. Potem imamo pa še lahka dvojna dvojca, od katerih pričakujemo uvrstitev na olimpijske igre v Londonu, to pomeni uvrstitev med enajst.” Na Bledu bo nastopilo kar 68 reprezentanc s 455 posadkami in 1.213 tekmovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.