Odstop enega prvih favoritov

Foto: Profimedia Richie Porte
Dirke po Franciji znova ne bo dokončal Richie Porte.
Oglej si celoten članek

Še pred bo kolesarska dirka po Franciji zavila v Alpe in Pireneje, se je moral od največje etapne dirke na svetu posloviti Avstralec Richie Porte. Član ekipe BMC, ki je veljal za enega od favoritov za najvišja mesta, je padel v uvodnih desetih kilometrih devete etape, se nato sicer pobral in nadaljeval s kolesarjenjem, a je kmalu odnehal. Po prvih informacijah gre za zlom ključnice. Porte je prišel na Tour dobro pripravljen, saj je junija zmagal dirko po Švici. 

Pred današnjo etapo je 33-letni Porte v skupnem seštevku zasedel deseto mesto. Odstopil je tudi lani, ko je prav tako padel v deveti etapi. Istočasno kot Porte so se na tleh znašli še Švicar Stefan Küng, Nemec Andre Greipel, Belgijec Jens Keukeleire, Francoz Guillaume Martin in Španec Jose Rojas, ki je prav tako kot Avstralec že končal Tour.

Sledilo je še nekaj padcev, med njimi je trdoto tlakovcev občutil Chris Froome, a se je nato uspel priključiti glavnini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.