Odstop favoritinje, Štuhčevi izid sezone

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarka Lara Gut je izkoristila odstop Lindsey Vonn in zmagi v superkombinaciji dodala še prvo mesto v smuku. Ilka Štuhec je z 11. časom (+1,00) vknjižila najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Lara Gut se je veselila druge zmage v dveh dneh, s katero se je v skupnem seštevku za svetovni pokal vodilni Lindsey Vonn približala na dve točki razlike. Američanka je bila dobro na poti, da si zagotovi tretjo smukaško zmago v letošnji sezoni, nato pa je napravila napako in se za las izognila padcu. 

Švicarski dan je z drugim mestom dopolnila Fabienne Suter (+0,16), tretja pa je bila Kanadčanka Larisa Yurkiw (+0,41).

Vonnova je bila po dveh zaporednih zmagah v Lake Louisu prva favoritinja za zmago v Val d'Iseru, kjer pa po napaki ni prismučala do cilja, in to potem, ko je bila v zgornjem delu hitrejša od kasnejše zmagovalke. Američanka je v petek za stotinko zgrešila zmago na superkombinaciji, s katero bi se približala Ingemarju Stenmarku, rekorderju po številu zmag na tekmah za svetovni pokal.

Nastopile so tri Slovenke, ki so z odličnimi predstavami na petkovi superkombinaciji dokazale, da kljub odsotnosti Tine Maze lahko še vedno posežejo po vrhunskih rezultatih.

Prva se je na progo podala Ilka Štuhec, ki je v četrtek navdušila s četrtim časom smukaškega dela superkombinacije, tokrat pa je z zaostankom okrogle sekunde zasedla 11. mesto.

Maruša Ferk, junakinja petkove superkombinacije, ja nastopila s številko 38 in za vodilno Gutovo zaostala 3,34 sekunde, kar ni zadostovalo za uvrstitev med najboljšo trideseterico (39. mesto). Brez točk je ostala tudi Vanja Brodnik, ki je z zaostankom 4,34 sekunde osvojila 44. mesto.

Val d'Isere, smuk (Ž), izidi:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.