Šport > Zimski športi
74 ogledov

Odstop favoritinje, Štuhčevi izid sezone

maruša ferk EPA
Švicarka Lara Gut je izkoristila odstop Lindsey Vonn in zmagi v superkombinaciji dodala še prvo mesto v smuku. Ilka Štuhec je z 11. časom (+1,00) vknjižila najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni.

Lara Gut se je veselila druge zmage v dveh dneh, s katero se je v skupnem seštevku za svetovni pokal vodilni Lindsey Vonn približala na dve točki razlike. Američanka je bila dobro na poti, da si zagotovi tretjo smukaško zmago v letošnji sezoni, nato pa je napravila napako in se za las izognila padcu. 

Švicarski dan je z drugim mestom dopolnila Fabienne Suter (+0,16), tretja pa je bila Kanadčanka Larisa Yurkiw (+0,41).

Vonnova je bila po dveh zaporednih zmagah v Lake Louisu prva favoritinja za zmago v Val d'Iseru, kjer pa po napaki ni prismučala do cilja, in to potem, ko je bila v zgornjem delu hitrejša od kasnejše zmagovalke. Američanka je v petek za stotinko zgrešila zmago na superkombinaciji, s katero bi se približala Ingemarju Stenmarku, rekorderju po številu zmag na tekmah za svetovni pokal.

Nastopile so tri Slovenke, ki so z odličnimi predstavami na petkovi superkombinaciji dokazale, da kljub odsotnosti Tine Maze lahko še vedno posežejo po vrhunskih rezultatih.

Prva se je na progo podala Ilka Štuhec, ki je v četrtek navdušila s četrtim časom smukaškega dela superkombinacije, tokrat pa je z zaostankom okrogle sekunde zasedla 11. mesto.

Maruša Ferk, junakinja petkove superkombinacije, ja nastopila s številko 38 in za vodilno Gutovo zaostala 3,34 sekunde, kar ni zadostovalo za uvrstitev med najboljšo trideseterico (39. mesto). Brez točk je ostala tudi Vanja Brodnik, ki je z zaostankom 4,34 sekunde osvojila 44. mesto.

Val d'Isere, smuk (Ž), izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.