Šport
67 ogledov

"Od mene niso veliko pričakovali"

Maruša Ferk portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Boštjan Tacol
Maruša Ferk je na superkombinaciji v Val d'Iseru prijetno presenetila in bila blizu svojih drugih stopničk na tekmah svetovnega pokala.
Potem ko je bila Maruša Ferk 28. na smuku (+3,24), je bila na slalomu v boju za prve letošnje točke presenetljivo hitra, tako da so se ji celo nasmihale druge stopničke v karieri. Za le sedem stotink sekunde je bila na kombinacijskem slalomu od 27-letne tekmovalke iz Blejske Dobrave hitrejša le Michaela Kirchgasser.
 

"Se mi zdi, da je izid prišel kar nekoliko nepričakovano. Itak od mene nihče ni prav veliko pričakoval, sama sem pa vedela, da sem danes šele šestič stala na smuk smučkah po poškodbi. Glede na to, da sem lani tukaj v Val d'Iseru sezono končala, ker sem si zlomila nogo, letos pa sem tukaj presenetila s tako dobrim rezultatom, mi to četrto mesto daje velik zagon za naprej. Motivacije mi nikoli ni zmanjkalo, da sem se že večkrat vrnila po poškodbah in da še vedno nadaljujem. Moram pa se zavedati, da proti ostalim tekmovalkam, ki vozijo smuk, nimam treninga, zato želim napredovati postopoma," je dejala Ferkova, ki bo na sobotnem smuku nastopila, nedeljski veleslalom v Courchevelu pa bo izpustila. O nastopu v Lienzu, kjer bosta slalom in veleslalom, pa se še ni odločila.

Ferkova je vpisala drugo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, potem ko je bila marca 2010 četrta na smuku v Crans Montani. Edine stopničke je doslej vpisala januarja 2009, ko je bila tretja na slalomu v Garmisch-Partenkircnu.

Z desetim mestom je prijetno presenetila tudi Vanja Brodnik, točke pa je s 27. mestom ob osvojila še Ana Bucik (+5,86), ki je bila komaj 43. po smuku, medtem ko je Ilka Štuhec, četrta na smukaški progi, v slalomu, ki ga v svetovnem pokalu ni vozila že skoraj tri leta, odstopila.

"Sem zadovoljen z današnjo alpsko kombinacijo. Ostaja pa nekaj grenkega priokusa ob odstopu Ilke Štuhec. Maruša je na slalomu nastopila fenomenalno, v smuku je žal napravila nekaj drobnih napak v zgornjem delu. Tam je imela še nekaj rezerve, morda je tudi tam pustila stopničke. Četrto mesto je super uvrstitev. Vanja je pokazala napredek in odločno vožnjo na smuku, bila je solidna na slalomu. Z njenim dosežkom smo lahko zadovoljni. Ilka je bila izvrstna na smuku, tudi v slalomu je bila odlična do vmesnega časa. V vertikali je izgubila ravnotežje, zaradi česar jo je potegnilo na pete ter tako ni uspela razbremeniti repov smuči. Lahko se je le odpeljala naravnost skozi vertikalo ter zgrešila vratca. Mislim, da bo jutri poskušala današnji odstop čim bolje unovčiti še z eno zelo dobro smukaško vožnjo. Izpustila je vrhunsko uvrstitev," je dejal  trener slovenske ženske ekipe za svetovni pokal Denis Šteharnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.