Šport > Zimski športi
21 ogledov

Vonnova: Matematično je mogoče, a ...

lindsey vonn EPA
Američanka Lindsey Vonn, ki je v alpskem smučanju osvojila vse, kar se osvojiti da, se ozira proti rekordu Ingemarja Stenmarka, ki je dobil 86 tekem za svetovni pokal.

Rekord legendarnega Ingemarja Stenmarka, ki je med letoma 1973 in 1989 nanizal 86 zmag na tekmah za svetovni pokal (46-veleslalom, 40-slalom), se je marsikomu še do nedavnega zdel nedosegljiv, zdaj pa se s tem zgodovinskim dosežkom spogleduje Lindsey Vonn.

Kar ni uspelo Hermannu Maierju (54), Albertu Tombi (50) in Marcu Girardelliju (46), bi lahko v bližnji prihodnosti uspelo Američanki, če se bo izognila poškodbam in nadaljevala s takšnimi predstavami, kot jih je kazala v uvodnem delu letošnje sezone.

lindsey vonn | Avtor: EPA EPA
Vonnova je pred slalomsko preizkušnjo v Areju dobila štiri zaporedne tekme za svetovni pokal v treh različnih disciplinah. V Lake Louisu je bila po pričakovanjih najboljša na obeh smukih in superveleslalomu, bolj presenetljiva pa je bila njena zmaga na prvi tekmi v  Areju, na kateri je še četrtič v karieri stopila na najvišjo stopničko na veleslalomskih tekmah.

Vonnova ima za seboj izjemno kariero, saj se lahko pohvali s štirimi velikimi in 15 malimi kristalnimi globusi, dvema olimpijskima kolajnama in šestimi odličji s svetovnih prvenstev.

Dobila je 71 tekem za svetovni pokal, potem ko je lani z dvema zaporednima zmagama v Cortini d'Ampezzo na večni lestvici prehitela Annemarie Möser-Pröll (62). Več zmag kot Vonnova je za časa svoje kariere zbral le Stenmark (86), a njegov rekord, ki v moški karavani velja za nedosegljivega, bi se lahko kmalu znašel v veliki nevarnosti.

''Matematično je mogoče,'' je po treningu v Val d'Iseru optimistično dejala Vonnova. ''Lažje je reči, kot pa narediti. Ampak da, matematično je mogoče. Zmagovati moram naprej, potem pa bomo videli,'' je edini recept za uspeh razkrila 31-letnica, ki je prvo zmago za svetovni pokal osvojila daljnega leta 2004.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.