Odziv Vettla in Leclerca na trk Ferrarijev

Foto: Profimedia Sebastian Vettel
Ferrari je neslavno končal dirko za Veliko nagrado Brazilije.
Oglej si celoten članek

Velika nagrada v Sao Paulu se je slabo končala za italijansko ekipo. Pri Ferrariju bi lahko osvojili lepo število točk, a sta se nekaj krogov pred karirasto zastavico v boj zapletla Sebastian Vettel in Charles Leclerc. Prišlo je do trka, oba dirkača v rdečih bolidih pa sta nato odstopila. S tem je veliko profitiral tudi zmagovalec dirke Max Verstappen, ki je zdaj tretji v skupnem seštevku.

Leclerc je imel sicer za sabo odlično dirko. Startal je s 14. mesta, se prebil do petege in imel tudi precej hitrejše čase od Vettla. Zmagovalni oder je bil dosegljiv, nato pa se je ob dotikov dirkalnikov zlomila obesa na njegovem prednjem desnem kolesu. Vettel je odstopil zaradi predrte pnevmatike.

Lewisu kazen Kakšna neumnost pri Ferrariju, trk ekipnih kolegov!

Oba dirkača sta po radiu negodovala nad potezo moštvenega kolega, a do pogovorov z novinarji so se strasti že nekoliko omilile. "Nisem imel dovolj prostora na desni strani, očitno sem imel boljšo pozicijo in to je to," je dejal Vettel in dodal, da je bila to 'sramota za celotno ekipo'.

"Vse se je zgodilo zelo hitro in ko se je premaknil navznoter, sva se dotaknila. A verjamem, da smo vsi dovolj zreli, da bomo to pustili za sabo," pa je povedal Leclerc.

Pri Ferariju imajo sicer na to temo krizni sestanek, nanj sta pozvana tudi oba dirkača.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.