Ogromna prednost Uniteda, z lepo popotnico tudi Basel in Bayer

Foto: Epa
Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme osmine finala. Pred povratnimi tekmami si je največjo prednost priigral Manchester United s slavjem s 5:0 v Linzu, Basel je v gosteh s 3:0 odpravil Eintracht Frankfurt
Oglej si celoten članek

Čeprav po svetu zaradi pandemije novega koronavirusa kot po tekočem traku odpovedujejo športna tekmovanja, so nogometaši v evropski ligi še aktivni. Mogoče bo drugače že po torkovem sestanku Evropske nogometne zveze, na katerem bodo govorili tudi o usodi lige prvakov, evropske lige in evropskega prvenstva.

A danes je bilo na sporedu šest tekem osmine finala, obračuna Sevilla - Roma in Inter - Getafe pa sta zaradi omenjenega virusa preloženi. Kljub vsemu so bili dobro razpoloženi nogometaši Uniteda, ki so povedli v 28. minuti z golom Odiona Ighaloja, Daniel James pa je v 58. podvojil prednost Angležev.

V končnici tekme pa so rdeči vragi zadeli še trikrat. Juan Mata se je med strelce vpisal v 82. minuti, v drugi in tretji minuti sodniškega dodatka pa še Mason Greenwood in Andreas Perreira.

Baslu so v Frankfurtu visoko zmago priigrali Samuele Campo v 27., Kevin Bua v 73. in Fabian Frei v 85. minuti. V Istanbulu pa je bil edini strelec Edin Višća, ki je zadel z bele pike v 88. minuti za 1:0 v korist Basaksehirja proti Koebenhavnu.

Olympiakos je izvlekel 1:1 proti Wolverhamptonu, čeprav je od 29. minuti igral z igralcem manj po izključitvi Rubena Semeda. Sicer pa sta zadela Youseff El Arabi za domače v 54. minuti in Pedro Neto za goste v 67.

Glasgow Rangers so doma izgubili proti Bayerju iz Leverkusna z 1:3. Kai Havertz je v 37. minuti unovčil najstrožjo kazen, Aranguiz je v 67. minuti zadel za 2:0, George Edmundson je v 75. minuti zmanjšal zaostanek, končni izid pa je v 88. minuti postavil Leon Bailey.

V gosteh je bil uspešen tudi Šahtar iz Donjecka, z 2:1 je premagal Wolfsburg. John Brooks je zadel za domače v 48. minuti, Junior Moraes v 17. in Marcos Antonio v 73. minuti pa sta bila uspešna pri ukrajinski ekipi.

Liga Evropa, osmina finala, prve tekme:

Istanbul Basaksehir - Koebenhavn 1:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt - Basel 0:3 (0:1)
Lask Linz - Manchester United 0:5 (0:1)
Olympiakos - Wolverhampton 1:1 (0:0)
Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen 1:3 (0:1)
Wolfsburg - Šahtar Donjeck 1:2 (0:1)
Sevilla - Roma (preloženo)
Inter - Getafe (preloženo)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.