Šport > Nogomet
108 ogledov

Ogromna prednost Uniteda, z lepo popotnico tudi Basel in Bayer

Epa
Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme osmine finala. Pred povratnimi tekmami si je največjo prednost priigral Manchester United s slavjem s 5:0 v Linzu, Basel je v gosteh s 3:0 odpravil Eintracht Frankfurt

Čeprav po svetu zaradi pandemije novega koronavirusa kot po tekočem traku odpovedujejo športna tekmovanja, so nogometaši v evropski ligi še aktivni. Mogoče bo drugače že po torkovem sestanku Evropske nogometne zveze, na katerem bodo govorili tudi o usodi lige prvakov, evropske lige in evropskega prvenstva.

A danes je bilo na sporedu šest tekem osmine finala, obračuna Sevilla - Roma in Inter - Getafe pa sta zaradi omenjenega virusa preloženi. Kljub vsemu so bili dobro razpoloženi nogometaši Uniteda, ki so povedli v 28. minuti z golom Odiona Ighaloja, Daniel James pa je v 58. podvojil prednost Angležev.

V končnici tekme pa so rdeči vragi zadeli še trikrat. Juan Mata se je med strelce vpisal v 82. minuti, v drugi in tretji minuti sodniškega dodatka pa še Mason Greenwood in Andreas Perreira.

Baslu so v Frankfurtu visoko zmago priigrali Samuele Campo v 27., Kevin Bua v 73. in Fabian Frei v 85. minuti. V Istanbulu pa je bil edini strelec Edin Višća, ki je zadel z bele pike v 88. minuti za 1:0 v korist Basaksehirja proti Koebenhavnu.

Olympiakos je izvlekel 1:1 proti Wolverhamptonu, čeprav je od 29. minuti igral z igralcem manj po izključitvi Rubena Semeda. Sicer pa sta zadela Youseff El Arabi za domače v 54. minuti in Pedro Neto za goste v 67.

Glasgow Rangers so doma izgubili proti Bayerju iz Leverkusna z 1:3. Kai Havertz je v 37. minuti unovčil najstrožjo kazen, Aranguiz je v 67. minuti zadel za 2:0, George Edmundson je v 75. minuti zmanjšal zaostanek, končni izid pa je v 88. minuti postavil Leon Bailey.

V gosteh je bil uspešen tudi Šahtar iz Donjecka, z 2:1 je premagal Wolfsburg. John Brooks je zadel za domače v 48. minuti, Junior Moraes v 17. in Marcos Antonio v 73. minuti pa sta bila uspešna pri ukrajinski ekipi.

Liga Evropa, osmina finala, prve tekme:

Istanbul Basaksehir - Koebenhavn 1:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt - Basel 0:3 (0:1)
Lask Linz - Manchester United 0:5 (0:1)
Olympiakos - Wolverhampton 1:1 (0:0)
Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen 1:3 (0:1)
Wolfsburg - Šahtar Donjeck 1:2 (0:1)
Sevilla - Roma (preloženo)
Inter - Getafe (preloženo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice