Oh, ta litovska obramba

Foto: Žurnal24 Goran Dragić je bil med bolj razpoloženimi Slovenci, a je igrišče vseeno zapusti Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Slovenska košarkarska reprezentanca je v pripravah na EP na Poljskem doživela drugi poraz. Od nje je bila na turnirju v Sevilli boljša Litva, ki je slavila z 81:75.
Oglej si celoten članek

Slovenija je v Španijo odpotovala s petnajstimi igralci, saj sta se ekipi v ponedeljek pridružila tudi Saša Vujačić in Beno Udrih. Medtem ko slednji ni dobil priložnosti, saj Jure Zdovc ni želel tvegati nove poškodbe prepone, je prvak lige NBA odigral osem minut, v katerih pa se je videlo, da je tritedenska odsotnost s priprav zaradi poškodbe noge pustila posledice in da mu manjka še nekaj tekem do popolne uigranosti. Zaradi udarca v ramo na zadnji tekmi proti Hrvaški tokrat tudi ni nastopil Domen Lorbek, medtem ko je za Gorana Dragića bolečina v vratu po nesrečnem padcu na tekmi v Poreču že preteklost.

 

Urnik v Sevilli

V četrtek ob 20.30 se bo Slovenija srečala s svetovnimi prvaki Španci, v petek pa jo čaka še obračun z Veliko Britanijo.

Litva je tekmo odigrala nadpovprečno dobro, glede na to, da je bila zanjo to šele tretja tekma v pripravljalnem obdobju (za Slovenijo že sedma) in da so se sodelovanju v reprezentanci odpovedali najboljši posamezniki preteklih let – Šarunas Jasikevičius, Ramunas Šiškauskas in Rimantas Kaukenas. Že v prvi četrtini je nakazala, da bo imela Slovenija silne težave pri iskanju prostih pozicij za met na koš, kakor tudi z bojem pod obročema. Prav izgubljen skok – v prvem polčasu kar z 9:19, na koncu 22:39 – je bil glavni razlog, da je Litva že na začetku druge četrtine prišla do dvoštevilčne prednosti (21:32), ki je nato ni več nadgradila, jo je pa zato mirno ohranila.

 
 

Saša Vujačić je zaigral, da občuti teren, igro in soigralce, vendar ga v nadaljevanju priprav čaka ogromno dela, da nadoknadi zaostanek za drugimi reprezentanti.

Jure Zdovc

 
Težave Slovenije z učinkovitostjo v napadu, še bolj pa s pokrivanjem litovskih igralcev v obrambi so se nadaljevale tudi v drugem polčasu. Litva je že v 24. minuti prišla do 14 točk naskoka (41:55), prednost pa je nekaj minut kasneje povišala celo na + 15 (48:63). Tedaj so prišle edine svetle minute Slovenije, ki je z delnim izidom 10:0 zmanjšala zaostanek na pet točk, vendar že do konca tretjega dela znova zaostala za devet. V zadnji četrtini se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Slovenija se je sicer v zaključku tekme približala na pet točk zaostanka, toda slaba obramba in številne izgubljene žoge so jo stale polnega preobrata.

Selektor Jure Zdovc je po tekmi povedal: "Danes nismo bili pravi. Zaostali smo že v startu in nato vseskozi lovili priključek. Našli smo od pet do šest razpoloženih igralcev, ki so se bili pripravljeni boriti, vendar ko smo proti koncu prišli v položaj, da bi obrnili potek tekme, smo naredili nekaj neumnosti, kar je Litva znala kaznovati. Sicer pa ne moreš razmišljati o zmagi, če ima tekmec 17 skokov več. Še dobro smo jo odnesli. Saša Vujačić je zaigral, da občuti teren, igro in soigralce, vendar ga v nadaljevanju priprav čaka ogromno dela, da nadoknadi zaostanek za drugimi reprezentanti."

Prijateljska tekma:

Slovenija : Litva 75:81 (17:22, 35:43, 58:67)
Lakovič in Dragić 14; Petravičius 16, Lukauskis 12
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.