Šport > Košarka
8 ogledov

Oh, ta litovska obramba

Goran Dragić je bil med bolj razpoloženimi Slovenci, a je igrišče vseeno zapusti
1/37
Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca je v pripravah na EP na Poljskem doživela drugi poraz. Od nje je bila na turnirju v Sevilli boljša Litva, ki je slavila z 81:75.

Slovenija je v Španijo odpotovala s petnajstimi igralci, saj sta se ekipi v ponedeljek pridružila tudi Saša Vujačić in Beno Udrih. Medtem ko slednji ni dobil priložnosti, saj Jure Zdovc ni želel tvegati nove poškodbe prepone, je prvak lige NBA odigral osem minut, v katerih pa se je videlo, da je tritedenska odsotnost s priprav zaradi poškodbe noge pustila posledice in da mu manjka še nekaj tekem do popolne uigranosti. Zaradi udarca v ramo na zadnji tekmi proti Hrvaški tokrat tudi ni nastopil Domen Lorbek, medtem ko je za Gorana Dragića bolečina v vratu po nesrečnem padcu na tekmi v Poreču že preteklost.

 

Urnik v Sevilli

V četrtek ob 20.30 se bo Slovenija srečala s svetovnimi prvaki Španci, v petek pa jo čaka še obračun z Veliko Britanijo.

Litva je tekmo odigrala nadpovprečno dobro, glede na to, da je bila zanjo to šele tretja tekma v pripravljalnem obdobju (za Slovenijo že sedma) in da so se sodelovanju v reprezentanci odpovedali najboljši posamezniki preteklih let – Šarunas Jasikevičius, Ramunas Šiškauskas in Rimantas Kaukenas. Že v prvi četrtini je nakazala, da bo imela Slovenija silne težave pri iskanju prostih pozicij za met na koš, kakor tudi z bojem pod obročema. Prav izgubljen skok – v prvem polčasu kar z 9:19, na koncu 22:39 – je bil glavni razlog, da je Litva že na začetku druge četrtine prišla do dvoštevilčne prednosti (21:32), ki je nato ni več nadgradila, jo je pa zato mirno ohranila.

 
 

Saša Vujačić je zaigral, da občuti teren, igro in soigralce, vendar ga v nadaljevanju priprav čaka ogromno dela, da nadoknadi zaostanek za drugimi reprezentanti.

Jure Zdovc

 
Težave Slovenije z učinkovitostjo v napadu, še bolj pa s pokrivanjem litovskih igralcev v obrambi so se nadaljevale tudi v drugem polčasu. Litva je že v 24. minuti prišla do 14 točk naskoka (41:55), prednost pa je nekaj minut kasneje povišala celo na + 15 (48:63). Tedaj so prišle edine svetle minute Slovenije, ki je z delnim izidom 10:0 zmanjšala zaostanek na pet točk, vendar že do konca tretjega dela znova zaostala za devet. V zadnji četrtini se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Slovenija se je sicer v zaključku tekme približala na pet točk zaostanka, toda slaba obramba in številne izgubljene žoge so jo stale polnega preobrata.

Selektor Jure Zdovc je po tekmi povedal: "Danes nismo bili pravi. Zaostali smo že v startu in nato vseskozi lovili priključek. Našli smo od pet do šest razpoloženih igralcev, ki so se bili pripravljeni boriti, vendar ko smo proti koncu prišli v položaj, da bi obrnili potek tekme, smo naredili nekaj neumnosti, kar je Litva znala kaznovati. Sicer pa ne moreš razmišljati o zmagi, če ima tekmec 17 skokov več. Še dobro smo jo odnesli. Saša Vujačić je zaigral, da občuti teren, igro in soigralce, vendar ga v nadaljevanju priprav čaka ogromno dela, da nadoknadi zaostanek za drugimi reprezentanti."

Prijateljska tekma:

Slovenija : Litva 75:81 (17:22, 35:43, 58:67)
Lakovič in Dragić 14; Petravičius 16, Lukauskis 12
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.