"Ohranimo vero v delo z mladimi"

Foto: Žurnal24 Arsene Wenger še naprej poudarja, da je prihodnost Arsenala na mladih. (Foto: Re
Dortmund je prvak Nemčije, Milan v Italiji potrebuje točko, Barcelona v Španiji štiri ... v Angliji pa se razplet prvenstva zapleta. Upanje ohranja tudi Arsenal: "Borili se bomo do zadnje sekunde."
Oglej si celoten članek

Dve koli pred koncem prve nemške Bundeslige je Borussia iz Dortmunda osvojila prvi naslov po letu 2002. K temu sta pripomogla dva zadetka Milivoja Novakovića v mreži Bayerja. Borussia je zmagala 22 od 32 tekem in danes slavi delo trenerja Jürgena Kloppa in njegovih mladih fantov. Le še točka pa od scudetta loči AC Milan, potem ko imajo tri kola pred koncem italijanske Serie A osem točk prednosti pred Interjem. Minuli vikend jim je tri točke za zmago 1:0 nad Bologno pristreljal Mathieu Flamini, kar je bil njegov tretji zadetek v Serie A.

V španski Primeri sta Barcelona in Real Madrid izgubila, potem ko sta Pep Guardiola in Jose Mourinho spočila nekaj ključnih igralcev pred torkovo povratno tekmo polfinala Lige prvakov. Razlika med njima ostaja osem točk, a Barcelona na preostalih štirih tekmah potrebuje le še štiri točke. V francoski Ligue 1 je Lille prehitel Marseille, potem ko je s 5:0 nadigral Arles in je Olympique igral le 1:1 proti Auxerru. Nizozemska Eredivison bo odločena 15. maja na medsebojnem obračunu zadnjega kola med Twentejem in Ajaxom. Slednji imajo točko prednosti. Pred tem se bosta pomerila še v finalu nizozemskega pokala. Na Portugalskem je Porto že davno prvak, še naprej pa ostaja na dobri poti, da sezono sklene brez poraza.

"Borili se bomo do zadnje sekunde sezone. Doslej smo imeli veliko smole, morda se to na zadnjih tekmah spremeni," upanje ohranja Arsene Wenger, a se dobro zaveda, da je United doma težko premagljiv in tako Chelsea, ki jim v nedeljo lahko vrne uslugo, čaka težko delo. "Zdaj ima Chelsea veliko priložnost, a gredo na Old Trafford, kjer bodo vsi, tudi navijači, pripravljeni nanje. United vsako leto naslov osvoji na Old Traffordu, upajmo, da letos ne bo tako."

"Ohranimo vero v delo z mladimi"
Vse bolj napeto pa postaja v angleški Premier League, kjer se je še pred dvema tednoma zdela prednost Manchester Uniteda neulovljiva. V velikem angleškem derbiju 35. kola je ranjeni Arsenal rdeče vrage premagal z 1:0 in tako se je Chelsea s srečno zmago nad Tottenhamom Unitedu približal na vsega tri točke zaostanka. Topničarji tri tekme pred koncem sezone zaostajajo šest točk. Liga se lahko odloči ali pa še dodatno zaplete prihajajočo nedeljo, ko Chelsea gostuje na Old Traffordu.

Še bolj kot Chelsea je zmagovalec vikenda Arsenal in njihov trener Arsene Wenger, ki je bil prejšnji teden (potem ko so bili sedem tekem brez zmage) deležen kritik, češ da s temi mladeniči in brez pravih okrepitev ne bo nikoli več osvojil Premier League. To nedeljo je Emirates Stadium zapustil z dvignjeno glavo, saj so njegovi fantje, ki v povprečju štejejo 23 let in 296 dni, premagali najverjetnejšega finalista Lige prvakov, zmagoviti gol pa je dal 20-letni Aaron Ramsey. "Poglejte starost naših igralcev! To je velika spodbuda za klub. Pomembno je, da ohranimo vero v svoje delo, saj ti mladi fantje napredujejo in znajo izkoristiti svoje priložnosti." A ta proces pri Arsenalu traja že predolgo in tega se francoski trener zaveda: "Zorijo lahko le, če igrajo, a navijači želijo oboje: zmage in vzgajanje fantastičnih igralcev."

Talent in znanje mladeniči Arsenala imajo, končna sodba je torej, da jim manjka zrelosti, ko se je treba soočiti s pritiskom, bremenom rezultatov v situacijah, ko so lovorike tako blizu, kot so bile pred dobrima dvema mesecema. "Ja, še vedno nam manjka zrelosti v trenutku pritiska. Razočaranja so v zadnjih tednih na našo ekipo močno vplivala," priznava Wenger in še enkrat ponavlja, kje so izgubili devet točk, ki bi jih ta hip uvrščale na prvo mesto. "Proti Liverpoolu smo vodili 1:0, a v 97. minuti dobili gol. 3:1 smo vodili Tottenham, a na koncu remizirali in imeli tri priložnosti za zadetke proti Boltonu, pa smo izgubili 1:2. Na teh treh tekmah bi morali dobiti devet točk, ne le dveh, in bili bi na vrhu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.