Đoković bežal pred dežjem

Foto: EPA
Foto: EPA
Branilka naslova na teniškem turnirju za odprto prvenstvo ZDA, Avstralka Samantha Stosur, je končala z nastopi v New Yorku, a njenemu izpadu težko rečemo presenečenje, saj jo je izločila prva nosilka. V moškem delu odigran le en dvoboj, saj je organizatorjem nagajal dež.
Oglej si celoten članek

Prireditelji odprtega prvenstva v tenisu v New Yorku so morali v noči na sredo prestaviti večino dvobojev, saj dež ob številnih prekinitvah ni prenehal. Je pa z nastopi na igriščih v Flushing Meadowsu že zaključila branilka naslova, Avstralka Samatha Stosur, ki jo je sinoči z 1:6, 6:4 in 6:7 (5) premagala Belorusinja Viktorija Azarenka.

Branilka naslova Stosurjeva je končala nastope v četrtfinalu. Lanska zmagovalka je morala z 1:6, 6:4 in 6:7 (5) priznati premoč prvopostavljeni Belorusinji Viktoriji Azarenka. Slednja se bo zdaj v polfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja Marija Šarapova (Rus) - Marion Bartoli (Fra). Pred prekinitvijo si je enajsta nosilka Bartolijeva proti tretjepostavljeni Šarapovi priigrala vodstvo s 4:0.

Azarenka si je s sinočnjo zmago priborila tudi prvo mesto na jakostni lestvici WTA. "To mi veliko pomeni, a se ne more primerjati z zmago na turnirju. Je samo številka, ki jo imaš na lestvici," je dejala 23-letna Belorusinja. "Biti prvič v polfinalu turnirja v ZDA, to je neopisljiv občutek. A želim še več. Dala bom vse od sebe, da bom zaigrala tudi v finalu," je še povedala Azarenka.

Na moškem delu turnirja so bili na sporedu dvoboji osmine finala. Prireditelji so "pod streho" spravili zgolj enega. Četrti nosilec Španec David Ferrer je bil s 7:5, 7:6 (2) in 6:4 boljši od Francoza Richarda Gasqueta. Trije dvoboji so bili zaradi dežja prestavljeni. Američan Andy Roddick in Argentinec Juan Martin Del Potro sta ostala pri izidu 6:6, Srb Janko Tipsarević proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju vodi s 5:2, Srb Novak Đoković pa proti Švicarju Stanislasu Wawrinki z 2:0.

OP ZDA, New York:

Ženske, četrtfinale:
Viktorija Azarenka (Blr/1) : Samantha Stosur (Avs/7) 6:1, 4:6, 7:6 (5)
Marion Bartoli (Fra/11) : Marija Šarapova (Rus/3) 4:0, prekinjeno zaradi dežja

Moški, osmina finala:
David Ferrer (Špa/4) : Richard Gasquet (Fra/13) 7:5, 7:6 (2), 6:4
Andy Roddick (ZDA/20) : Juan Martin Del Potro (Arg/7) 6:6, prekinjeno zaradi dežja
Janko Tipsarević (Srb/8) : Philipp Kohlschreiber (Nem/19) 5:2, prekinjeno zaradi dežja
Novak Djokovic (Srb/2) : Stanislas Wawrinka (Švi/18) 2:0, prekinjeno zaradi dežja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.