Šport
28 ogledov

Đoković bežal pred dežjem

Novak Djoković Đoković OP ZDA New York EPA
Branilka naslova na teniškem turnirju za odprto prvenstvo ZDA, Avstralka Samantha Stosur, je končala z nastopi v New Yorku, a njenemu izpadu težko rečemo presenečenje, saj jo je izločila prva nosilka. V moškem delu odigran le en dvoboj, saj je organizatorjem nagajal dež.

Prireditelji odprtega prvenstva v tenisu v New Yorku so morali v noči na sredo prestaviti večino dvobojev, saj dež ob številnih prekinitvah ni prenehal. Je pa z nastopi na igriščih v Flushing Meadowsu že zaključila branilka naslova, Avstralka Samatha Stosur, ki jo je sinoči z 1:6, 6:4 in 6:7 (5) premagala Belorusinja Viktorija Azarenka.

Branilka naslova Stosurjeva je končala nastope v četrtfinalu. Lanska zmagovalka je morala z 1:6, 6:4 in 6:7 (5) priznati premoč prvopostavljeni Belorusinji Viktoriji Azarenka. Slednja se bo zdaj v polfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja Marija Šarapova (Rus) - Marion Bartoli (Fra). Pred prekinitvijo si je enajsta nosilka Bartolijeva proti tretjepostavljeni Šarapovi priigrala vodstvo s 4:0.

Azarenka si je s sinočnjo zmago priborila tudi prvo mesto na jakostni lestvici WTA. "To mi veliko pomeni, a se ne more primerjati z zmago na turnirju. Je samo številka, ki jo imaš na lestvici," je dejala 23-letna Belorusinja. "Biti prvič v polfinalu turnirja v ZDA, to je neopisljiv občutek. A želim še več. Dala bom vse od sebe, da bom zaigrala tudi v finalu," je še povedala Azarenka.

Na moškem delu turnirja so bili na sporedu dvoboji osmine finala. Prireditelji so "pod streho" spravili zgolj enega. Četrti nosilec Španec David Ferrer je bil s 7:5, 7:6 (2) in 6:4 boljši od Francoza Richarda Gasqueta. Trije dvoboji so bili zaradi dežja prestavljeni. Američan Andy Roddick in Argentinec Juan Martin Del Potro sta ostala pri izidu 6:6, Srb Janko Tipsarević proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju vodi s 5:2, Srb Novak Đoković pa proti Švicarju Stanislasu Wawrinki z 2:0.

OP ZDA, New York:

Ženske, četrtfinale:
Viktorija Azarenka (Blr/1) : Samantha Stosur (Avs/7) 6:1, 4:6, 7:6 (5)
Marion Bartoli (Fra/11) : Marija Šarapova (Rus/3) 4:0, prekinjeno zaradi dežja

Moški, osmina finala:
David Ferrer (Špa/4) : Richard Gasquet (Fra/13) 7:5, 7:6 (2), 6:4
Andy Roddick (ZDA/20) : Juan Martin Del Potro (Arg/7) 6:6, prekinjeno zaradi dežja
Janko Tipsarević (Srb/8) : Philipp Kohlschreiber (Nem/19) 5:2, prekinjeno zaradi dežja
Novak Djokovic (Srb/2) : Stanislas Wawrinka (Švi/18) 2:0, prekinjeno zaradi dežja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.