Šport
24 ogledov

Kim Clijsters se je poslovila

Kim Clijsters Žurnal24 main
Nekdanja prva teniška igralka sveta in štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam Belgijka Kim Clijsters je sinoči v Flushing Meadowsu odigrala poslednji teniški dvoboj v karieri. Clijstersova je na igrišče stopila v konkurenci mešanih dvojic v paru z Američanom Bobom Bryanom in izgubila v drugem krogu.

Kim Clijsters je že pred začetkom zadnjega turnirja za grand slam v sezoni napovedala, da bo letošnje odprto prvenstvo ZDA njeno zadnje. Čeprav je napovedala tekmovalno upokojitev, pa se je zlasti v posamični konkurenci želela posloviti z vrhunskim dosežkom. Trikratna zmagovalka US opna pa je imela veliko smolo, saj je v drugem krogu naletela na britansko najstnico Lauro Robson. Osemnajstletnica, vzpenjajoča zvezdnica tega športa, je Clijstersovo poslala predčasno v pokoj po že dveh nizih dvoboja.

V ženskih dvojicah se je z rojakinjo Kirsten Flipkens poslovila že v uvodnem krogu, boljša je bila tajvansko-kitajska kombinacija Chia-Jung Chuang in Shuai Zhang. Zadnji dvoboj turnirja in kariere pa je odigrala v mešanih dvojicah v paru z Bobom Bryanom. Od Belgijke in Američana je bila boljša rusko-brazilska naveza Jekaterina Makarova in Bruno Soares, ki je zmagala s 6:2, 3:6, 12:10. Clijstersova je zadnji dvoboj odigrala na igrišču številka 17, na tribunah pa sta jo spremljala štiriletna hčerka Jada Elle in mož Brian Lynch. Hčerka in mož sta bila sicer od njene vrnitve v teniško karavano po rojstvu prvorojenke njena najbolj zagrizena navijača, saj sta jo spremljala na prav vseh turnirjih, ki jih je odigrala po letu 2009.

"Občutek je pravi"

"Hčerki sem že pojasnila, da bo po koncu turnirja njena mamica veliko več časa doma. Mislim, da še ne razume prav dobro, kaj pomeni beseda upokojitev," se je po koncu dvoboja pošalila Clijstersova, ki se je z mislimi že povsem pripravila na življenje brez tekmovalnega športa.

"Želim si, da bi me ohranili v spominu kot igralko, ki je na igrišču dajala vse od sebe. Od takrat, ko sem kot osem letna deklica prvič stopila na igrišče do zdaj, sem skušala igrati najbolje kot znam, če je šlo za treninge ali turnirje," je dejala Clijstersova, ki prav nič ne obžaluje svoje odločitve. "Pod tušem sem pomislila: 'Ej, to pa je veliko olajšanje.' Občutek je že bil tisti pravi," je še dejala priljubljena belgijska teniška zvezdnica, ki je 8. junija dopolnila 29 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.