Šport
20 ogledov

Šarapova in Clijstersova spakirali kovčke

Šarapova Wimbledon drugi krog OP Velike Britanije tenis EPA
Prva dama svetovnega tenisa, Rusinja Marija Šarapova, je danes izpadla v osmini finala tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu. Izločila jo je Nemka Sabine Lisicki s 6:4, 6:3. S svete trave se je poslovila tudi nekdanja številka ena, Belgijka Kim Clijsters.

Rusinja Marija Šarapova je želela postati prva teniška igralka po letu 2002, ki bi ji uspelo v isti sezoni osvojiti Roland Garros in Wimbledon, a ji je načrte pokvarila nemška teniška igralka Sabine Lisicki, 15. nosilka, ki se bo v četrtfinalu pomerila z rojakinjo Angelique Kerber, ki je s 6:1 in 6:1 odpravila Kim Clijsters ter se sploh prvič v Wimbledonu zavihtela do četrtfinala. Clijstersova je v osmini finala končala svoj, po vsej verjetnosti, zadnji Wimbledon v karieri, saj se namerava po odprtem teniškem prvenstvu ZDA posloviti od teniške karavane.

"To je res neverjetno, kako sem vesela. Zadnje tri dvoboje z Marijo sem izgubila, tokrat sem šla na vse ali nič. Sem velika borka, za vsako točko se borim do zadnjega atoma moči in se izboljšujem iz kroga v krog," je bila po uvrstitvi v četrtfinale zadovoljna Lisickijeva.

"Bila je boljša od mene. Zelo dobro je igrala. Morda bi se lahko stvari zasukale tudi drugače, vendar ne danes," je bila razočarana Šarapova, ki je letos prvič osvojila naslov na Roland Garrosu v Parizu.

Naprej tudi branilka naslova

Napredovanje v četrtfinale sta si priborili še štirikratna zmagovalka Wimbledona Američanka Serena Williams, ki je izločila kazahstansko povabljenko Jaroslavo Švedovo s 6:1, 2:6, 7:5, in branilka naslova Čehinja Petra Kvitova, ki je bila boljša od 24. nosilke, Italijanke Francesce Schiavone s 4:6, 7:5, 6:1. Avstrijka Tamira Paszek, nekdanja zmagovalka portoroškega turnirja, je brez težav izločila Italijanko Roberto Vinci, sicer 21. nosilko. Brez težav je v četrtfinale napredovala tudi Poljakinja Agnieszka Radwanska, tretja nosilka, še bolj pa je bila proti Ani Ivanović prepričljiva Viktorija Azarenka, ki je oddala le eno igro.

Izidi:
Ženske, osmina finala:

Angelique Kerber (Nem/8) - Kim Clijsters (Bel) 6:1, 6:1;
Sabine Lisicki (Nem/15) - Marija Šarapova (Rus/1) 6:4, 6:3;
Agnieszka Radwanska (Pol/3) - Camila Giorgi (Ita) 6:2, 6:3;
Petra Kvitova (Češ/4) - Francesca Schiavone (Ita/24) 4:6, 7:5, 6:1;
Serena Williams (ZDA/6) - Jaroslava Švedova (Kaz) 6:1, 2:6, 7:5;
Marija Kirilenko (Rus/17) - Peng Shuai (Kit/30) 6:1, 6:7 (6), 6:3;
Tamira Paszek (Avt) - Roberta Vinci (Ita/21) 6:2, 6:2;
Viktorija Azarenka (Blr/2) - Ana Ivanović (Srb/14) 6:1, 6:0.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.