Šport
14 ogledov

Hercogova kapitulirala zaradi 148. igralke

Polona Hercog OP Francije Reuters
Češka kvalifikantka Kristyna Pliskova, ki domuje na 148. mestu lestvice WTA, je bila v 1. kolu Wimbledona boljša od Polone Hercog, 46. igralke sveta, s 6:2 in 6:2.

Dvajsetletna Čehinja Kristyna Pliskova je dvoboj s Polono Hercog, ki je bil vmes tudi prekinjen zaradi dežja, imela pod nadzorom od začetka pa vse do konca. Hercogova, za katero je bil to prvi nastop po izpadu na Roland Garrosu v prvem kolu, je tako še enkrat več letos izpadla že v uvodnem kolu in tako nadaljuje z mizerno statistiko. No kljub hitremu izpadu bo Polona prejela tolažilno nagrado, ki bo kar zajeten kupček denarja.

Prva se je do brejka v četrti igri prvega niza dokopala Pliskova, ki je s sestro dvojčico Karolino sicer šele tretji sestrski par, ki je kdaj koli nastopil na grand slamih, in tako povedla s 3:1. Prednost je Čehinja zlahka zadržala vse do konca prvega niza, še več, v osmi igri je pri vodstvu s 5:2 še enkrat odvzela servis Hercogovi in dobila prvi niz z rezultatom 6:2. Mariborčanka, ki ima letos veliko težav s poškodbami in je zato v Wimbledon prišla slabo pripravljena, je s slabo igro nadaljevala tudi v drugem nizu. Pliskova je to znala izkoristiti in z brejkom v drugi igri hitro prišla do vodstva s 3:0, nato pa je dvoboj na igrišču številka 7 prekinil dež. Po vrnitvi na igrišče se razmerje moči ni bistveno spremenilo in tako kot v prvem nizu je Hercogova pri serviranju za obstanek (2:5) še četrtič na dvoboju izgubila svoj začetni udarec in Pliskova se je lahko po vsega 51 minutah razveselila svojega največjega uspeha v karieri.

Wimbledon, ženske, 1. kolo:

Kristyna Pliskova (Češ) : Polona Hercog (Slo) 6:2, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.