Šport
11 ogledov

Dober začetek in slab konec za Polono

Polona Hercog OP Francije
1/4
Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je odlično začela obračun prvega kola na OP Francije in dobila prvi niz proti Ajumi Morita, a nato popustila in na koncu izgubila z 1:2 v nizih.

Slovenska pravljica na igriščih Roland Garrosa se ni nadaljevala tudi v konkurenci posameznic. Potem ko je v ponedeljek na OP Francije navdušil Blaž Kavčič, se je danes na pariški pesek podala še Polona Hercog, ki pa je dvoboj prvega kroga izgubila proti Japonki Ajumi Morita po treh nizih.

Hercogova, 39. igralka sveta, je po treh nizih izpadla proti 84. igralki sveta. Hercogova je dobila prvi niz s 6:3, a je Japonka odgovorila v drugem nizu ter izsilila še odločilni tretji niz. Japonka je dvoboj dobila z izidom 3:6, 6:4, 6:3.

Andreja Klepač pa je že končala nastope na letošnjem Roland Garrosu. Klepačeva je v prvem krogu ženskih dvojic skupaj s Poljakinjo Alicjo Rosolsko izgubila proti desetima nosilkama Američankama Raquel Kops-Jones in Abigail Spears s 3:6, 4:6.

OP Francije, 1. kolo (Ž):

Ajumi Morita (Jap) : Polona Hercog (Slo) 3:6, 6:4, 6:3

OP Francije, 1. kolo (dvojice):

Andreja Klepač/Alicia Rosolska (Slo/Pol) : Raquel Kops-Jones/Abigail Spears (ZDA) 3:6, 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.