Šport
32 ogledov

Federerjev sprehod v četrtfinale

roger federer us open EPA
Prvi četrtfinalist zadnjega grand slama v sezoni v New Yorku je Čeh Tomaš Berdych. Sedmi igralec sveta je za vstop med najboljših osem premagal Nicolasa Almagra. V četrtfinale se je sprehodil tudi Roger Federer, saj je Mardy Fish obračun s Švicarjem odpovedal.

Prvi nosilec odprtega teniškega prvenstva ZDA Roger Federer se je brez boja prebil v četrtfinale zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, potem ko je njegov tekmec v osmini finala Američan Mardy Fish zaradi zdravstvenih težav dvoboj predal.

tomaš berdych us open | Avtor: EPA EPA
Enaintridesetletni Švicar Federer, ki je doslej osvojil 17 turnirjev za grand slam, od tega pet naslovov US Open, je drugi četrtfinalist pri posameznikih. V četrtfinalu se bo meril s češkim šestim nosilcem Tomašem Berdychom, ki je v osmini finala izločil 11. nosilca Španca Nicolasa Almagra. "Na igrišču bom najbrž moral biti več kot stoodstoten," se zahtevnosti dvoboja s favoriziranim Federerjem zaveda češki tenisač, ki je v 15 obračunih s Federerjem slavil le štirikrat. ''Spet igra neverjeten tenis. Osvojil je še en grand slam in ponovno postal številka ena. Potem ko sem videl žreb, se si zastavil, da se prebijem do obračuna z Rogerjem. Zdaj sem tukaj in dal bom vse od sebe. Bomo videli,'' je bil v napovedih previden Berdych.

Skrb vzbujajoča pa je odpoved Mardyja Fisha, ki mu jo je vnovič zagodlo zdravje. Američan je imel v zadnjih mesecih kar nekaj težav s srcem, prav tako pa ni zaigral na olimpijskih igrah v Londonu. Zarad odsotnosti je izpadel iz prve deseterice in je trenutno na 25. mestu. ''Obžalujem, ker se moram zaradi preventivnih ukrepov umakniti z US Opna. Nerad sem sprejel to odločitev, a upoštevati moram zdravniški nasvet. Za mano je dobro poletje in veselim se jesenskih turnirjev,'' je v izjavil sporočil Fish.

Na igriščih Flushing Meadows sta v noči na torek potekala še dva dvoboja osmine finala. Hrvaški igralec Marin Čilić, 12. nosilec, je v treh nizih premagal Slovaka Martina Kližana, olimpijski zmagovalec Britanec Andy Murray pa je brez večjih težav odpravil Kanadčana črnogorskih korenin Miloša Raonića s 6:4, 6:4, 6:2. V četrtfinalu bosta prekrižala loparja Čilić in Murray.

Ana Ivanović pred težko oviro

Ana Ivanović | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V ženskem delu žreba je 12. nosilka Srbkinja Ana Ivanović gladko s 6:0, 6:4 premagala Bolgarko Cvetano Pironkovo ter se uvrstila med najboljših osem. Ivanovićeva, ki se je prvič prebila v četrtfinale OP ZDA, se bo za polfinale pomerila s favorizirano Američanko Sereno Williams, ki je zavezala kravato Čehinji Andrei Hlavačkovi, ki četrti nosilki ni vzela niti ene igre. Ivanovićeva in Williamsova sta se doslej srečali trikrat, vse tri dvoboje je dobila Američanka.

Pri posameznicah so sicer že znani vsi četrtfinalni pari. Prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka se bo pomerila z branilko naslova Avstralko Samantho Stosur, tretja nosilka Rusinja Marija Šarapova pa z 11. nosilko Francozinjo Marion Bartoli. Zadnji četrtfinale bo povsem italijanski. V njem bosta prekrižali loparja rojakinji Sara Errani (10. nosilka), ki je ugnala šesto nosilko Nemko Angelique Kerber, ter 20. nosilka Roberta Vinci, ki je odpravila drugo nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Vincijeva je presenetljivo gladko izločila favorizirano Poljakinjo s 6:1 in 6:4 po uri in 16 minutah igre.

US Open, osmina finala:

moški:
Roger Federer (Švi/1) : Mardy Fish (ZDA/23) predaja
Tomaš Berdych (Češ/6) : Nicolas Almagro (Špa/11) 7:6 (4), 6:4, 6:1
Marin Čilić (Hrv/12) : Martin Kližan (Slk) 7:5, 6:4, 6:0
Andy Murray (VBr/3) : Miloš Raonić (Kan/15) 6:4, 6:4, 6:2

ženske:
Ana Ivanović (Srb/12) : Cvetana Pironkova (Bol) 6:0, 6:4
Serena Williams (ZDA/4) : Andrea Hlavačkova (Češ) 6:0, 6:0
Sara Errani (Ita/10) : Angelique Kerber (Nem/6) 7:6 (5), 6:3
Roberta Vinci (Ita/20) :
Agnieszka Radwanska (Pol/2) 6:1, 6:4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.