Šport
30 ogledov

Brutalni Đoković oddal le dve igri

novak đoković us open EPA
Teniški turnir na US Opnu je že v polnem zagonu, favoriti pa v prvih kolih po pričakovanjih pometajo s konkurenco. Drugače je v ženski konkurenci, kjer je z nastopi že končala Danka Caroline Wozniacki, domov pa odhaja tudi najmočnejše slovensko orožje Blaž Kavčič.

Na zadnjem teniškem turnirju za grand slam v New Yorku so si napredovanje v drugo kolo priigrali vsi favoriti, ki so stopili na igrišča v Flushing Meadowsu. Že po prvem kolu je izpadla nekdanja številka ena ženskega tenisa, Danka Caroline Wozniacki. Slovenec Blaž Kavčič je v moških dvojicah zaigral z Estoncem Jurgenom Zoppom in zabeležil še drugi izpad v prvem kolu. Med posamezniki ga je že v torek ugnal Italijan Flavio Cipolla. Kavčič in Zopp sta v prvem krogu igrala proti britanskemu paru Colin Fleming/Ross Hutchins, 14. nosilca pa sta slovensko-estonsko navezo premagala s 7:6 (3) in 6:1.

novak đoković us open | Avtor: EPA EPA
V moški konkurenci je svoje delo suvereno opravil Novak Đoković, ki je s 6:1, 6:0 in 6:1 premagal Italijana Paola Lorenzija. Lorenzi, ki je pred obračunom na US Opnu proti Noletu klonil že dvakrat, je začel obetavno, saj je v prvi igri odvzel servis drugemu igralcu sveta. Đoković je odgovoril silovito in dobil kar 12 zaporednih iger. Srb je izkoristil devet od trinajstih brejk priložnosti in storil samo dvanajst neizsiljenih napak. Enostranski promet se je nadaljeval tudi v tretjem nizu in Novak je za končno zmago s 6:1, 6:0, 6:1 potreboval minimalnih 73 minut. ''Analiziral sem svojo igro in bila je odlična od začetka do konca. Pomembno zame je, da sem ekonomičen s časom, ki ga preživim na igrišču. Igral sem osredotočeno, večkrat sem prišel tudi na mrežo. Če potegnem črto, je bilo vse dobro,'' je razkril branilec naslova.

Petindvajsetletnik se je v zadnjih petih nastopih na US Opnu vedno uvrstil vsaj v polfinale, trikrat pa je zaigral tudi v finalu.

Ni konec, dokler ni konec

guillermo garcia lopez  us open | Avtor: EPA EPA
Vrnitev epskih razsežnosti je uprizoril Guillermo Garcia-Lopez, ki se je prvič v karieri vrnil po zaostanku z 2:0 v nizih in po štirih urah in pol izločil Argentinca Juana Monaca. Podobna zgodba je spremljala Ukrajinca Alexandra Dolgopolova, ki je za zmago nad Američanom Jessejem Levinom potreboval pet nizov. The Dog, kot teniška javnost rada kliče Dolgopolova, je izgubil prva dva niza, nato pa vendarle našel formo, ki ga uvršča na 15. mesto lestvice ATP (3:6, 4:6, 6:4, 6:1, 6:2). V drugem kolu se bo pomeril s Ciprčanom Marcosom Baghdatisem, ki je imel ogromno težav z Matthiasem Bachingerjem, a na koncu napredoval po podaljšani igri v petem nizu (6:2, 4:6, 6:4, 6:7(8), 7:6(5)).

Berdych zadržal mladega Goffina

tomaš berdych  us open | Avtor: EPA EPA
david goffin  us open | Avtor: EPA EPA
Z dobrimi predstavami nadaljuje tudi finalist turnirja prejšnji teden v Winston-Halemu, Tomaš Berdych. V prvem kolu je s 7:5, 6:3, 6:3 ugnal obetavnega Belgijca Davida Goffina. Čeh je ubranil 16 od 18 brejk priložnost na svoj začetni udarec. ''To je dobra statistika zame. Pred Davidom je obetavna prihodnost,'' je pohvalil enaindvajsetletnika, ki se je letos uveljavil v ATP karavani. Nase je opozoril na Roland Garrosu, kjer je nastopil kot srečni poraženec, in se izboril nastop v četrtem kolu. Tam ga je zaustavil kasnejši polfinalist Roger Federer.

Favoriti upravičili svojo vlogo

V zaostanku se je znašel tudi kanadski bombarder Milos Raonic, ki je za zmago nad Kolumbijcem Santiagom Giraldom potreboal tri ure in 25 minut. Tenisač črnogorskih korenin, ki slovi po izjemnem začetnem udarcu, je nanizal 30 asov. Giraldo je imel v četrtem nizu že prednost brejka,  toda Kanadčanu je uspelo spreobrniti rezultat v svojo korist.

Napredoval je tudi enajsti nosilec Nicolas Almagro. S 6:4, 6:7 (5), 6:3, 6:4 je premagal češkega veterana Radeka Stepaneka. Za Španca je bila to že 50. zmaga v letošnji sezoni. V drugem kolu se bo pomeril s Philippom Petzschnerjem, ki je v petih nizih strl odpor Nicolasa Mahuta.

jo wilfried tsonga  us open | Avtor: EPA EPA
Štiri nize je za napredovanje potreboval Švicar Stanislas Wawrinka, mirno pa sta prvo kolo prevedrila tudi Jo-Wilfried Tsonga in Andy Roddick. Slednji je v treh nizih premagal Ryna Williamsa, medtem ko je bil Francoz boljši od Karola Becka. Roddick se bo v naslednjem kolu pomeril z mladim Bernardom Tomicom, Tsonga pa je po zmagi povedal: ''Tenis igram za zmage na velikih turnirjih. O tem sem sanjal kot otrok. Nikoli se ne bom predal, ampak bom garal, dokler bom lahko.''

Šokanten izpad Caroline Wozniacki

Na turnirju z nagradnim skladom 25,526 milijona dolarjev je Wozniackijevo s 6:2 in 6:2 presenetila Romunka Irina-Camelia Begu, ki na lestvici WTA zaseda 96. mesto. Poljakinja Agnieszka Radwanska, druga nosilka, je s 6:1 in 6:1 premagala Rusinjo Nino Bratčikovo, domačinka Serena Williams, četrtopostavljena igralka US Opna in trikratna zmagovalka, je s 6:1 in 6:1 ugnala rojakinjo Coco Vandeweghe, Nemka Angelique Kerber pa je s 6:2 in 6:0 odpravila Britanko Anne Keothavong.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.