Đoković in Murray sta se mučila pet ur

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi krog Davisovega pokala je postregel z zelo izenačenimi dvoboji.
Oglej si celoten članek

Vse svoje znanje sta morala med drugimi pokazati tudi Novak Đoković in Andy Murray. Oba sta odigrala maratonska dvoboja, dolga skoraj pet ur; Srb je v petih nizih premagal kazahstanskega predstavnika Mihaila Kukuškina, Škot pa Japonca Keia Nishikorija.

Zmaga prvega igralca sveta Đokovića je Srbom pomagala do izenačenja na 2:2, odločilno peto točko pa je sredi Beograda priigral Viktor Troicki.

Tesno v Nemčiji in Belgiji

Maksimalno tesno je bilo tudi v Hannovru ter Liegu. V Belgiji je Hrvaška premagala lanske finaliste s 3:2 - v petem dvoboju je Borna Čorić premagal Kimmerja Coppejansa, Nemčijo pa je ugnala Češka. Lukaš Rosol je bil v zadnji partiji v treh nizih boljši od Alexandra Zvereva.

V prvih nedeljskih partijah so si četrtfinale zagotovili Američani, ki so bili boljši od Avstralije, ter Argentinci na gostovanju na Poljskem. Najvišji možni zmagi so dosegli Italijani, ki so s 5:0 ugnali zmagovalce Davisovega pokal 2014 Švicarje, ter Francozi proti Kanadi.

Pari četrtfinala, ki je na sporedu julija, so Velika Britanija - Srbija, Italija - Argentina, Češka - Francija in ZDA - Hrvaška.

Davisov pokal (svetovna skupina), 1/8 finala:

Avstralija - ZDA 1:3
Nemčija - Češka 2:3
Italija - Švica 5:0
Poljska - Argentina 1:3
Francija - Kanada 5:0
Velika Britanija - Japonska 3:1
Srbija - Kazahstan 3:2
Belgija - Hrvaška 2:3

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.