Šport
86 ogledov

Đoković in Murray sta se mučila pet ur

Novak Đoković Srbija Davisov pokal EPA
Prvi krog Davisovega pokala je postregel z zelo izenačenimi dvoboji.

Vse svoje znanje sta morala med drugimi pokazati tudi Novak Đoković in Andy Murray. Oba sta odigrala maratonska dvoboja, dolga skoraj pet ur; Srb je v petih nizih premagal kazahstanskega predstavnika Mihaila Kukuškina, Škot pa Japonca Keia Nishikorija.

Zmaga prvega igralca sveta Đokovića je Srbom pomagala do izenačenja na 2:2, odločilno peto točko pa je sredi Beograda priigral Viktor Troicki.

Tesno v Nemčiji in Belgiji

Maksimalno tesno je bilo tudi v Hannovru ter Liegu. V Belgiji je Hrvaška premagala lanske finaliste s 3:2 - v petem dvoboju je Borna Čorić premagal Kimmerja Coppejansa, Nemčijo pa je ugnala Češka. Lukaš Rosol je bil v zadnji partiji v treh nizih boljši od Alexandra Zvereva.

V prvih nedeljskih partijah so si četrtfinale zagotovili Američani, ki so bili boljši od Avstralije, ter Argentinci na gostovanju na Poljskem. Najvišji možni zmagi so dosegli Italijani, ki so s 5:0 ugnali zmagovalce Davisovega pokal 2014 Švicarje, ter Francozi proti Kanadi.

Pari četrtfinala, ki je na sporedu julija, so Velika Britanija - Srbija, Italija - Argentina, Češka - Francija in ZDA - Hrvaška.

Davisov pokal (svetovna skupina), 1/8 finala:

Avstralija - ZDA 1:3
Nemčija - Češka 2:3
Italija - Švica 5:0
Poljska - Argentina 1:3
Francija - Kanada 5:0
Velika Britanija - Japonska 3:1
Srbija - Kazahstan 3:2
Belgija - Hrvaška 2:3

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.