Šport
78 ogledov

Dvoboj z Romunijo že izgubljen

blaž rola rio de janeiro 2015 atp 500 EPA
Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj proti Romuniji. V Aradu so gostitelji že po igri dvojic prišli do neulovljive prednosti 3:0. Florian Mergea in Horia Tecau sta Blaža Rolo in Grega Žemljo premagala s 3:0 v nizih.

Rezultat v dvoboju dvojic je bil 6:3, 7:6 in 7:6, kar pomeni, da sta se slovenska igralca dobro upirala favorizirani romunski dvojic - Horia Tecau je tretji igralec na svetu med pari, Florian Mergea pa enajsti, vendar poraza nista mogla preprečiti. Tako bosta nedeljska dvoboja brezpredmetna, priložnost pa bosta dobila Aljaž Radinski in Tomislav Ternar, ki sta bila sicer predvidena za igro dvojic.

A žal je petkov razplet prisilil kapetana Blaža Trupeja, da je moral v soboto na igrišče znova poslati svoja najboljša moža, ki sta prvi dan razočarala; Blaž Rola ker drugopostavljenemu romunskemu igralcu, od katerega je na lestvici ATP uvrščen več kot 40 mest višje, ni odvzel niti niza, Grega Žemlja pa je proti najboljšemu domačemu igralcu vodil z 2:0 v nizih in imel v četrtem žogico za zmago. Na koncu je pokleknil 4:6 v petem nizu.

"Fantoma nimam kaj očitati. Odigrala sta zelo dobro partijo proti igralcema, ki sodita v sam svetovni vrh. Podatek, da je bil v celem dvoboju le en odvzem servisa, priča o kvalitetni in izenačeni predstavi," je dejal Blaž Trupej.

"Dejstvo je, da smo priložnost za zmago zapravili v petek. Verjetno se mi bo še kar nekaj časa v glavi vrtel film dvoboja Žemlje in njegovega vodstva 2:0 ter zaključne žogice. A takšen je naš šport in ravno to ga dela tako atraktivnega," je dodal Trupej.

Slovenija se bo za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala potegovala sredi septembra ali konec oktobra proti Ukrajini, Portugalski, Avstriji ali Španiji. S slednjo le v primeru, če bi Španci julija izgubili na gostovanju v Romuniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.