Šport
55 ogledov

Britancem uspelo brez Bedeneta

andy murray EPA
Teniška reprezentanca Velike Britanije si je že v prvem dvoboju tretjega tekmovalnega dne finala svetovne skupine v Davisovem pokalu v Gentu zagotovila končno zmago.

Andy Murray je s 6:3, 7:5, 6:3 premagal Davida Goffina, Velika Britanija pa je proti Belgiji povedla s 3:1, kar ji je že prineslo zmago v tem tekmovanju. Prvo po letu 1936.

V soboto sta v igri dvojic brata Andy in Jamie Murray s 3:1 premagala Steva Darcisa in Davida Goffina, tako da je Velika Britanija zadnji tekmovalni dan potrebovala le še eno zmago za končno zmagoslavje.

Zanj je poskrbel prvi britanski igralec Murray, ki je imel največ težav z Goffinom v drugem nizu. V tretjem je najboljši belgijski igralec sicer povedel z 2:0 , toda že v naslednji igri mu je Murray vrnil z isto mero, nato je v sedmi igri Britanec tekmecu odvzel še en servis, v deveti igri pa je le še potrdil končno zmago Velike Britanije.

Današnji zadnji obračun med Belgijcem Rubenom Bemelmansem in Britancem Kylem Edmundom bo tako le še formalnost.

Prvi dan tekmovanja sta se reprezentanci razšli z 1:1. Najprej je Goffin v petih nizih premagal Kyla Edmunda, nato pa je Murray izenačil izid po zanesljivi zmagi s 3:0 v nizih proti Bemelmansu.

Veliki Britaniji je ob tem zgodovinskem uspehu čestital tudi nesojeni reprezentant Aljaž Bedene, ki na turnirju ni smel nastopiti, potem ko je  Mednarodna teniška zveza (ITF) odločitev o njegovi pritožbi preložila na prihodnje leto.

Spomnimo ...

Bedene je številka dve britanskega tenisa, vendar zaradi pravila, po katerem tenisači, ki so prej zastopali barve ene reprezentance - Bedene je trikrat igral za Slovenijo - v Davisovem pokalu ne smejo nastopati pod okriljem druge države, ni pripotoval v Gent.

Ljubljančan, bolje rečeno Londončan, se je na odločitev pritožil, saj je prošnjo za dodelitev državljanstva oddal pred spremembno omenjenega pravila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.