Đoković le ugnal Murrayja

Foto: EPA
Foto: EPA
V polfinalu Melbourna je Srb Novak Đoković po odličnem tenis v petih nizih premagal Škota Andyja Murrayja.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal, ki je včeraj premagal Rogerja Federerja, je naposled le dobil tekmeca v finalu Odprtega prvenstva Avstralije. Po treh nizih je bil bližje finalu britanski tenisač Andy Murray, ki vodil s 3:6, 6:3 in 7:6, a je nato Novak Đokovič zlahka dobil četrti niz s 6:1, nato pa še petega s 7:5.

Dvoboj je sicer bolje začel srbski igralec, ki je po 47 minutah dobil prvi niz s 6:3. Škot kljub zaostanku ni vrgel puške v koruzo, po dolgih 65 minutah pa je številki ena vrnil z isto mero in drugi niz dobil s 6:3.

Prava drama pa se je odvijala ob koncu tretjega niza. Najprej je Murray pri rezultatu 5:4 v igrah obranil break žogico, v naslednji igri pa je odvzel servis tekmecu. A nato je tudi sam izgubil servis, igralca pa sta se pomerila v podaljšani igri. Murray je povedel s 3:1, Đoković izenačil na tri, nato pa je Škot dobil naslednje tri točke in tiebreak zanesljivo dobil s 7:4. Tretji niz je trajal kar 88 minut.

V četrtem nizu je Nole stopil na plin in Britancu odvzel kar dve servis igri ter povedel s 4:0, nato pa delo dokončal še z enim breakom. V odločilnem nizu je prvi igralec zmagal s 7:5, čeprav je že vodil tudi s 5:2.

"Oba sva se borila za vsako točko. Ni veliko besed s katerimi bi lahko opisal občutek po tako težko prigarani zmagi. Hvala vsem, ki so ostali tako dolgo in spremljali ta dvoboj. Upam, da bom takšno predstavo ponovil tudi v finalu. To je bil telesno zelo težek obračun, hkrati pa tudi eden najboljših dvobojev, ki sem jih odigral. Bil je tudi psihično zelo zahteven. Poskušala sva na vsak način zadržati svoj servih, a nama to ni uspevalo," je po zmagi dejal Đoković, ki lahko postane šele peti igralec s tretjim zaporednim naslovom na turnirjih za grand slam v odprti eri tenisa. To je do zdaj uspelo le Rodu Laverju, Petu Samprasu, Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.