Šport
12 ogledov

Đoković le ugnal Murrayja

Novak Đoković EPA
V polfinalu Melbourna je Srb Novak Đoković po odličnem tenis v petih nizih premagal Škota Andyja Murrayja.

Španec Rafael Nadal, ki je včeraj premagal Rogerja Federerja, je naposled le dobil tekmeca v finalu Odprtega prvenstva Avstralije. Po treh nizih je bil bližje finalu britanski tenisač Andy Murray, ki vodil s 3:6, 6:3 in 7:6, a je nato Novak Đokovič zlahka dobil četrti niz s 6:1, nato pa še petega s 7:5.

Dvoboj je sicer bolje začel srbski igralec, ki je po 47 minutah dobil prvi niz s 6:3. Škot kljub zaostanku ni vrgel puške v koruzo, po dolgih 65 minutah pa je številki ena vrnil z isto mero in drugi niz dobil s 6:3.

Prava drama pa se je odvijala ob koncu tretjega niza. Najprej je Murray pri rezultatu 5:4 v igrah obranil break žogico, v naslednji igri pa je odvzel servis tekmecu. A nato je tudi sam izgubil servis, igralca pa sta se pomerila v podaljšani igri. Murray je povedel s 3:1, Đoković izenačil na tri, nato pa je Škot dobil naslednje tri točke in tiebreak zanesljivo dobil s 7:4. Tretji niz je trajal kar 88 minut.

V četrtem nizu je Nole stopil na plin in Britancu odvzel kar dve servis igri ter povedel s 4:0, nato pa delo dokončal še z enim breakom. V odločilnem nizu je prvi igralec zmagal s 7:5, čeprav je že vodil tudi s 5:2.

"Oba sva se borila za vsako točko. Ni veliko besed s katerimi bi lahko opisal občutek po tako težko prigarani zmagi. Hvala vsem, ki so ostali tako dolgo in spremljali ta dvoboj. Upam, da bom takšno predstavo ponovil tudi v finalu. To je bil telesno zelo težek obračun, hkrati pa tudi eden najboljših dvobojev, ki sem jih odigral. Bil je tudi psihično zelo zahteven. Poskušala sva na vsak način zadržati svoj servih, a nama to ni uspevalo," je po zmagi dejal Đoković, ki lahko postane šele peti igralec s tretjim zaporednim naslovom na turnirjih za grand slam v odprti eri tenisa. To je do zdaj uspelo le Rodu Laverju, Petu Samprasu, Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.