Šport
23 ogledov

Nadal prek FedExa v drugi avstralski finale

Rafael Nadal
1/5
Reuters
Rafael Nadal in Roger Federer sta v polfinalu OP Avstralije znova prikazala tenis za sladokusce. Po skoraj štirih urah (222 minut) izjemnega tenisa je s 3:1 v nizih znova slavil Španec, ki se je veselil še 18. zmage v karieri nad Švicarjem. Rafa se bo v svojem drugem avstralskem finalu pomeril z Novakom Đokovićem ali pa Andyjem Murrayjem.

Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu je znan že prvi finalist. Španec Rafael Nadal je v današnjem polfinalu premagal Švicarja Rogerja Federerja s 6:7 (5), 6:2, 7:6 (5), 6:4. V finalu se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med Srbom Novakom Đokovićem in Britancem Andyjem Murrayjem.

"Izpolnile so se mi sanje, ko sem se tukaj znova prebil v finale. V čast mi je bilo igrati proti Rogerju. Bil je res sijajen dvoboj. Fantastično je, ko imaš pred sabo igralca, ki igra popoln tenis in ne dela napak," je bil vesel drugi nosilec Nadal, ki je slavil po dvoboju, dolgem tri ure in 42 minut.

Nadal Federerju še vedno predstavlja precej veliko uganko. V njunih 27 dvobojih je Nadal slavil 18-krat; na turnirjih za grand slam sta se srečala desetkrat, osemkrat pa je bil boljši Nadal. Tolikokrat sta se na najpomembnejših turnirjih srečali tudi teniški legendi Ivan Lendl in John McEnroe.

Nadal bo za svoj drugi naslov v Melbournu, kjer je zmagal leta 2009, igral proti zmagovalcu dvoboja med branilcem naslova in prvim igralcem sveta Đokovićem ter Murrayjem, ki je se je prebil v zadnja dva finala v Melbournu.

OP Avstralije, polfinale (M):

Rafael Nadal (Špa/2) : Roger Federer (Švi/3) 6:7 (5), 6:2, 7:6 (5), 6:4

Petek, 9.30:
Novak Đoković (Srb/1) – Andy Murray (Vbr/4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.