Šport
63 ogledov

Del Potro po zmagi hvalil Kavčiča

Blaž Kavčič
1/7
Reuters
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je izpadel v 2. krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Najboljši slovenski teniški igralec je klonil pred 11. nosilcem, Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, s 4:6, 5:7 in 3:6.

Juan Martin Del Potro je za zmago nad najboljšim Slovencem Blažem Kavčičem potreboval dve uri in 42 minut, po dvoboju, med katerim je v tla metal tudi lopar, pa povedal: "Igram v najboljši formi. Danes sem igral veliko bolje kot v prvem kolu, za nameček pa je Kavčič izredno nevaren igralec. Je zelo hiter. Za zmago sem moral pokazati stoodstotno predstavo. Pred nadaljevanjem sem zelo samozavesten, še posebej zato, ker mi forehand služi odlično."

Del Potro, ki se je v tretje kolo Melbourna uvrstil tretjič v štirih letih, je najboljši uspeh na OP Avstralije dosegel leta 2009, ko je v četrtfinalu izgubil proti Rogerju Federerju, isto leto pa osvojil OP ZDA v tenisu. Kavčič je dvoboj z del Potrom izgubil že lani na odprtem prvenstvu Francije. Tokrat je pokazal več kot v njunem prvem medsebojnem dvoboju. Kavčič je Del Potru veliko težav povzročal na njegov servis, saj mu ga je odvzel kar trikrat, a je najboljši Slovenec kar dvanajstkrat Argentincu ponudil možnost za odvzem servisa. Del Potro je to izkoristil sedemkrat. V prvem nizu je Kavčič povedel s 3:1, vendar je v zaključku niza prepustil pobudo Argentincu. V najbolj izenačenem drugem nizu, ki je potekal uro in sedem minut, je Kavčič odlično vračal močne servise del Potra, obenem pa odlično napadal tudi na mreži. Imel je nekaj priložnosti, da bi dobil niz, vendar jih ni izkoristil. Argentinec je v tretjem nizu do končnega uspeha prišel z izjemnim servisom. V nizu je imel je devet asov, Kavčič nobenega, ter 17 "winnerjev", Kavčič le štiri. Del Potro je imel skupaj 14 neubranljivih servisov, Kavčič tri, ter 41 "winnerjev", slovenski predstavnik pa skoraj pol manj (22).

Andreja Klepač se je uvrstila v 2. kolo v tekmovanju dvojic. Skupaj s Poljakinjo Alicjo Rosolsko je ugnala ukrajinsko-avstralsko dvojico Katerina Bondarenko-Jelena Dokić s 7:6 in 7:5.

OP Avstralije, najbolj zanimivi izidi:

Moški, 2. krog:
J. M. del Potro (Arg, 11) : B. Kavčič (Slo) 6:4, 7:5, 6:3;

R. Nadal (Špa, 2) : T. Haas (Nem) 6:4, 6:3, 6:4;

R. Federer (Švi, 3) : A. Beck (Nem), predaja;

P. Kohlschreiber (Nem) : P. Riba (Špa) 6:0, 4:0, predaja;

T. Berdych (Češ, 7) : O. Rochus (Bel) 6:1, 6:0, 7:6 (4);

F. Lopez (Špa, 18) : F. Cipolla (Ita) 7:5, 7:6 (4), 6:2;

Ženske, 2. krog:
K. Clijsters (Bel, 11) : S. Foretz Gacon (Fra) 6:0, 6:1;

C. Wozniacki (Dan, 1) : A. Tatišvili (Gru) 6:1, 7:6 (4);

L. Na (Kit, 5) : O. Rogowska (Avs) 6:2, 6:2;

J. Janković (Srb, 13) : C. Kai-chen (Taj) 6:4, 6:2;

J. Goerges (Nem, 22) : E. Daniilidou (Grč) 6:2, 2:0, predaja;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.