Šport
24 ogledov

Kavčič v prvem kolu proti Wardu

Blaž Kavčič Saša Despot
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, 104. na lestvici ATP, se bo v prvem kolu odprtega teniškega prvenstva Avstralije, prvem turnirju za veliki slam v sezoni, ki se začne prihodnji teden, pomeril z Britancem Jamesom Wardom, ki je na 161. mestu svetovne lestvice ter si je nastop na glavnem turnirju priboril v kvalifikacijah.

Polona Hercog, najboljša slovenska igralka in 36. s svetovne lestvice, je imela nasprotnico znano že prej. Pomerila se bo z 22. nosilko in 23. igralko sveta 23-letno Nemko Julio Görges. Hercogova bo prihodnji teden dopolnila 21 let.

Katarina Srebotnik bo ponovno visoko merila med dvojicami. Lani je bila v paru s Kanadčanom Danielom Nestorjem zmagovalka med mešanimi dvojicami. Na turnirju v Sydneyju sta s Čehinjo Kveto Peschke v petek v generalki pred Melbournom ugnali Američanki Liezel Huber in Liso Rayomond.

Branilca lovorike med posamezniki sta Srb Novak Đoković, prvi igralec sveta in prvi nosilec, ki se bo v prvem dvoboju pomeril z Italijanom Paolom Lorenzijem, ter Belgijka Kim Clijsters; enajsto nosilko čaka kvalifikantka Maria Joao Koehler iz Portugalske.

Med ženskimi dvojicami bosta zmago branili Argentinka Gisela Dulko in Italijanka Flavia Pennetta, med moškimi pa ameriška brata dvojčka Bob in Mike Bryan. Na prvenstvu bodo prireditelji med igralce razdelili skoraj 21 milijonov evrov nagradnega sklada, zmaga v posamični konkurenci pa bo vredna več kot 1,8 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.