Đoković osvojil ogrevalni turnir, poraz Serene

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Drugi nosilec turnirja v Abu Dabiju Novak Đoković je v sobotnem finalu ugnal tretjega igralca sveta Davida Ferrerja s 7:5 in 6:2 v nizih in osvojil prvo trofejo pred začetkom nove sezone.
Oglej si celoten članek

Srbski teniški šampion Novak Đoković je novo sezono začel tako, kot je končal prejšnjo. Na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju je v finalu premagal Španca Davida Ferrerja s 7:5 in 6:2. Za Đokovića, ki je prejel ček v višini 250.000 dolarjev, je to tretja zaporedna zmaga na tem turnirju, Ferrer pa je drugič v nizu finale zapustil sklonjene glave.

Turnir Mubadala World Tennis Championship je zdaj že tradicionalna uvertura v novo teniško sezono. Od ponedeljka dalje bodo zaživela igrišča tako na ATP kot WTA Touru. Moški se bodo merili v Brisbanu, Dohi in Chennaiju, dekleta pa tudi v Brisbanu ter še na Kitajskem in Novi Zelandiji. Prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, se bo začel 13. januarja.

Kavčič z najboljšimi

Turnir v Abu Dabiju je imel tudi malce slovenskega priokusa. Z največjimi svetovnimi asi je pred turnirjem vadil tudi slovenski reprezentant Blaž Kavčič. Na tamkajšnji teniški akademiji je lopar prekrižal tako z Rogerjem Federerjem kot Jojem-Wilfriedom Tsongajem in Ferrerjem ter nepozabne izkušnje ovekovečil na twitterju. Kavčič bo sezono začel na turnirju serije 250 v Dohi, pred Melbournom pa bo nastopil še v Sydneyju.

Prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, je že pred finalom prišel do prve zmage pred začetkom novega tekmovalnega leta, ko je v tekmi za tretje mesto premagal Francoza Tsongaja s 7:6 (5) in 6:3. Nadal se je tako pobral po presenetljivem porazu proti rojaku Ferrerju.

Azarenka pokazala, da Serena ni nepremagljiva

Belorusinja Viktorija Azarenka, druga igralka s svetovne teniške lestvice, je v ekshibicijskem dvoboju na Tajskem premagala prvo damo sveta Sereno Williams s 7:5, 6:3. Za Azeranko je zmaga proti najboljši igralki tega trenutka lepa vzpodbuda po sezoni, ki so jo zaznamovale težave z zdravjem.

V 2013 je Belorusinja osvojila vsega tri turnirje, mlajša od sester Williams pa enajst, vključno z naslovom na zaključnem turnirju v Carigradu, na katerega se 24-letna Azarenka sploh ni uvrstila. Williamsova je v Azijo pripotovala le dan pred dvobojem, poraz pa je opisala kot dobro pripravo na novo sezono, v kateri želi še izboljšati statistko iz prejšnje – 78 zmag in le 4 porazi.

Mubadala World Tennis Championships, finale:

Novak Đoković (Srb/2) : David Ferrer (Špa/3) 7:5, 6:2;

Za tretje mesto:

Rafael Nadal (Špa/1) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/10) 7:6 (5), 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.