Šport
16 ogledov

Đoković osvojil ogrevalni turnir, poraz Serene

Đoković Djoković Abu Dabi Mubadala World Tennis Championship Reuters
Drugi nosilec turnirja v Abu Dabiju Novak Đoković je v sobotnem finalu ugnal tretjega igralca sveta Davida Ferrerja s 7:5 in 6:2 v nizih in osvojil prvo trofejo pred začetkom nove sezone.

Srbski teniški šampion Novak Đoković je novo sezono začel tako, kot je končal prejšnjo. Na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju je v finalu premagal Španca Davida Ferrerja s 7:5 in 6:2. Za Đokovića, ki je prejel ček v višini 250.000 dolarjev, je to tretja zaporedna zmaga na tem turnirju, Ferrer pa je drugič v nizu finale zapustil sklonjene glave.

Turnir Mubadala World Tennis Championship je zdaj že tradicionalna uvertura v novo teniško sezono. Od ponedeljka dalje bodo zaživela igrišča tako na ATP kot WTA Touru. Moški se bodo merili v Brisbanu, Dohi in Chennaiju, dekleta pa tudi v Brisbanu ter še na Kitajskem in Novi Zelandiji. Prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, se bo začel 13. januarja.

Kavčič z najboljšimi

Turnir v Abu Dabiju je imel tudi malce slovenskega priokusa. Z največjimi svetovnimi asi je pred turnirjem vadil tudi slovenski reprezentant Blaž Kavčič. Na tamkajšnji teniški akademiji je lopar prekrižal tako z Rogerjem Federerjem kot Jojem-Wilfriedom Tsongajem in Ferrerjem ter nepozabne izkušnje ovekovečil na twitterju. Kavčič bo sezono začel na turnirju serije 250 v Dohi, pred Melbournom pa bo nastopil še v Sydneyju.

Prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, je že pred finalom prišel do prve zmage pred začetkom novega tekmovalnega leta, ko je v tekmi za tretje mesto premagal Francoza Tsongaja s 7:6 (5) in 6:3. Nadal se je tako pobral po presenetljivem porazu proti rojaku Ferrerju.

Azarenka pokazala, da Serena ni nepremagljiva

Belorusinja Viktorija Azarenka, druga igralka s svetovne teniške lestvice, je v ekshibicijskem dvoboju na Tajskem premagala prvo damo sveta Sereno Williams s 7:5, 6:3. Za Azeranko je zmaga proti najboljši igralki tega trenutka lepa vzpodbuda po sezoni, ki so jo zaznamovale težave z zdravjem.

V 2013 je Belorusinja osvojila vsega tri turnirje, mlajša od sester Williams pa enajst, vključno z naslovom na zaključnem turnirju v Carigradu, na katerega se 24-letna Azarenka sploh ni uvrstila. Williamsova je v Azijo pripotovala le dan pred dvobojem, poraz pa je opisala kot dobro pripravo na novo sezono, v kateri želi še izboljšati statistko iz prejšnje – 78 zmag in le 4 porazi.

Mubadala World Tennis Championships, finale:

Novak Đoković (Srb/2) : David Ferrer (Špa/3) 7:5, 6:2;

Za tretje mesto:

Rafael Nadal (Špa/1) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/10) 7:6 (5), 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.