Đoković skoraj vržen s turnirja

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi nosilec pariškega grand slama je bil le centimetre oddaljen od tega, da bi ga avtomatsko izključili s turnirja.
Oglej si celoten članek

Vodilni igralec na lestvici ATP je v četrtfinalu OP Francije zlahka premagal Tomaša Berdycha.

Čeha je odpravil v treh nizih (6:3, 7:5, 6:3) in mu zadal še 24. poraz na 26. medsebojnem dvoboju.

Veliko pozornosti je bilo po dvoboju namenjene dogodku iz druge igre tretjega niza, ko je Novak Đoković po lahkomiselno izgubljeni break žogi lopar vrgel ob tla, ta pa se je odbil v smeri linijskega sodnika, ki se je moral skloniti, da ga ni zadel.

Đoković je dobil opomin glavne sodnice, se takoj opravičil, toda imel je veliko sreče, da se je izognil neposredni izključitvi s turnirja.

Če bi lopar namreč zadel sodnika, bi bil Srb po pravilih turnirja suspendiran in tako ne bi mogel nadaljevati lova na edini grand slam, ki mu še manjka.

Berdych ni dramatiziral

"Nisem želel, da se to zgodi, očitno je bilo, kaj sem želel storiti. Lopar sem vrgel ob tla in imel srečo, da ni zadel sodnika. Imel sem srečo, morda ne z odbojem, toda na koncu se je vse dobro končalo," je po dvoboju dejal Đoković, ki lovi četrto zaporedno zmago na turnirjih velike četverice.

Berdych ni želel priliti olja na ogenj. "Pomembno je, kje lopar konča. To piše v praviih. Če bi ga zadel, bi bilo konec. Tako pa gre samo za polomljen lopar. To je vse - enostavno opomin," je dejal Čeh, ki nikakor ne najde recepta za Srba.

Đoković se bo v polfinalu pomeril z Avstrijcem Dominicom Thiemom, drugega potnika v finale bo dal dvoboj med Andyjem Murrayem in Stanislasom Wawrinko.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:26 3. Junij 2016.

    IZRODEK, POMIRI SE, JEBEŠ ĆEFURA

  • mp5
    11:00 3. Junij 2016.

    Kje vidiš v tem primeru kaj goljufivega ali fašističnega? Poteza Djokovica vsekakor ni bila na mestu in lahko bi s …

  • 09:17 3. Junij 2016.

    tebi pa manjka neki u glavi, a?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.