Šport
1 ogledov

Đoković skoraj vržen s turnirja

Novak Đoković OP Francije EPA
Prvi nosilec pariškega grand slama je bil le centimetre oddaljen od tega, da bi ga avtomatsko izključili s turnirja.

Vodilni igralec na lestvici ATP je v četrtfinalu OP Francije zlahka premagal Tomaša Berdycha.

Čeha je odpravil v treh nizih (6:3, 7:5, 6:3) in mu zadal še 24. poraz na 26. medsebojnem dvoboju.

Veliko pozornosti je bilo po dvoboju namenjene dogodku iz druge igre tretjega niza, ko je Novak Đoković po lahkomiselno izgubljeni break žogi lopar vrgel ob tla, ta pa se je odbil v smeri linijskega sodnika, ki se je moral skloniti, da ga ni zadel.

Đoković je dobil opomin glavne sodnice, se takoj opravičil, toda imel je veliko sreče, da se je izognil neposredni izključitvi s turnirja.

Če bi lopar namreč zadel sodnika, bi bil Srb po pravilih turnirja suspendiran in tako ne bi mogel nadaljevati lova na edini grand slam, ki mu še manjka.

Berdych ni dramatiziral

"Nisem želel, da se to zgodi, očitno je bilo, kaj sem želel storiti. Lopar sem vrgel ob tla in imel srečo, da ni zadel sodnika. Imel sem srečo, morda ne z odbojem, toda na koncu se je vse dobro končalo," je po dvoboju dejal Đoković, ki lovi četrto zaporedno zmago na turnirjih velike četverice.

Berdych ni želel priliti olja na ogenj. "Pomembno je, kje lopar konča. To piše v praviih. Če bi ga zadel, bi bilo konec. Tako pa gre samo za polomljen lopar. To je vse - enostavno opomin," je dejal Čeh, ki nikakor ne najde recepta za Srba.

Đoković se bo v polfinalu pomeril z Avstrijcem Dominicom Thiemom, drugega potnika v finale bo dal dvoboj med Andyjem Murrayem in Stanislasom Wawrinko.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 4
  • dragec 12:26 03.junij 2016.

    IZRODEK, POMIRI SE, JEBEŠ ĆEFURA

  • mp5 11:00 03.junij 2016.

    Kje vidiš v tem primeru kaj goljufivega ali fašističnega? Poteza Djokovica vsekakor ni bila na mestu in lahko bi s svojim dejanjem koga poškodoval, zato je opomin kar na mestu. Športniki naj bi bili s svojim obnašanjem zgled mladim, ki ...prikaži več v njih vidijo svoje idole.

  • zipo 09:17 03.junij 2016.

    tebi pa manjka neki u glavi, a?