Đokovića zapustil še Agassi

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdaj najboljši igralec sveta se sooča z globoko krizo.
Oglej si celoten članek

Legendarni nekdanji ameriški teniški igralec Andre Agassi je prekinil sodelovanje s srbskim asom Novakom Đokovićem, ki letos išče pravo formo po lanskih težavah s poškodbami. Po poročanju tujih medijev naj bi odločitvi botrovale razlike v pogledih obeh.

Novico o Agassijevi odločitvi, da po samo 11 mesecih zapusti strokovni štab 12. igralca sveta, je v noči na soboto med prenosom turnirja serije masters v Miamiju sporočila ameriška televizijska mreža ESPN.

Velik šok Đoković: Zelo čuden občutek

Osemkratni zmagovalec turnirjev za veliki slam in dobitnik zlate medalje na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996, ki je po lanskem odprtem prvenstvu Francije prevzel vlogo Đokovićevega mentorja, je za omenjeno mrežo povedal, da so bile razlike med obema prevelike. "Z najboljšim namenom sem želel pomagati Novaku. A so med nama prepogosto prevladale razlike v mnenju. Želim mu le najbolje v prihodnosti," je povedal Agassi.

Agassi je sicer 30-letnega Đokovića spremljal le na večjih turnirjih, Srb pa se bo po razhodu zdaj še bolj naslonil na znanje in izkušnje Čeha Radeka Štepaneka, ki ga je v svoj trenerski štab privabil ob koncu lanskega leta.

Đoković, zmagovalec 12 turnirjev za veliki slam, je v zadnjem letu zaradi težav s poškodbami izgubil stik s samim vrhom lestvice ATP. Zaradi poškodbe komolca je izpustil večji del druge polovice lanskega leta, ob povratku letos pa mu ne gre vse po načrtih. Če se je na odprtem prvenstvu Avstralije še uspel prebiti v četrti krog, je na marčevskih turnirjih serije masters v Indian Wellsu in Miamiju izpadel že v prvem krogu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.