Oktobra o odpravi podaljškov

Foto: Žurnal24 Blatter tako kot navijači želi napadalnejšo igro in več zadetkov. (Foto: Reuters
"V Južni Afriki so številni igrali tako, da ne bi izgubili, v podaljških pa so vsi le čakali na enajstmetrovke," pripoveduje Sepp Blatter, ki bo oktobra na Fifi zagovarjal odpravo podaljškov.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) resno razmišlja, da bi na naslednjem svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2014 ukinila podaljške, kar zagovarja tudi predsednik zveze Sepp Blatter. Prvi mož Fife se je zavzel, da bi po morebitnem neodločenem izidu v tekmah na izpadanje takoj začeli izvajati 11-metrovke, druga možnost pa je, da bi oživili pravilo zlati gol, ki je veljalo na dveh svetovnih prvenstvih – v Franciji leta 1998 ter v Južni Koreji in na Japonskem leta 2002. "Z odpravo podaljškov bi vse nastopajoče ekipe prisilili k napadalnejši igri. Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki so številne izbrane vrste z zaprto igro poskušale doseči ugoden izid, zato so bile nekatere tekme prav nezanimive in dolgočasne," je dejal Blatter.

O morebitnih novostih v nogometni igri bosta razpravljali tehnična in razvojna komisija pri Fifi, ki se bosta sestali 18. oktobra, svoje končne sklepe pa bodo nato predstavili članom izvršnega odbora Fife na zasedanju, ki bo 28. in 29. oktobra v Zürichu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.