Šport > Nogomet
21 ogledov

Oktobra o odpravi podaljškov

Blatter tako kot navijači želi napadalnejšo igro in več zadetkov. (Foto: Reuters Žurnal24 main
"V Južni Afriki so številni igrali tako, da ne bi izgubili, v podaljških pa so vsi le čakali na enajstmetrovke," pripoveduje Sepp Blatter, ki bo oktobra na Fifi zagovarjal odpravo podaljškov.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) resno razmišlja, da bi na naslednjem svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2014 ukinila podaljške, kar zagovarja tudi predsednik zveze Sepp Blatter. Prvi mož Fife se je zavzel, da bi po morebitnem neodločenem izidu v tekmah na izpadanje takoj začeli izvajati 11-metrovke, druga možnost pa je, da bi oživili pravilo zlati gol, ki je veljalo na dveh svetovnih prvenstvih – v Franciji leta 1998 ter v Južni Koreji in na Japonskem leta 2002. "Z odpravo podaljškov bi vse nastopajoče ekipe prisilili k napadalnejši igri. Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki so številne izbrane vrste z zaprto igro poskušale doseči ugoden izid, zato so bile nekatere tekme prav nezanimive in dolgočasne," je dejal Blatter.

O morebitnih novostih v nogometni igri bosta razpravljali tehnična in razvojna komisija pri Fifi, ki se bosta sestali 18. oktobra, svoje končne sklepe pa bodo nato predstavili članom izvršnega odbora Fife na zasedanju, ki bo 28. in 29. oktobra v Zürichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.