Okužen član ekipe, ki je nazadnje igrala z Iličićevo Atalanto

Foto: Epa
Prvi potrjen primer v španski La Ligi.
Oglej si celoten članek

Argentinec Ezequiel Garay, branilec Valencie, je prvi nogometaš v španski ligi, ki je okužen z novim koronavirusom, poročajo španski mediji.

Valencia je pred prekinitvijo vseh aktivnosti zadnjo tekmo odigrala doma proti Atalanti, za katero je tedaj slovenski zvezdnik Josip Iličić v ligi prvakov dosegel zgodovinsk štiri gole.

Garay zaradi poškodbe križnih kolenskih vezi od začetka februarja ni igral in ga ni bilo v ekipi tudi na povratni tekmi na Mestalli proti Atalanti, ki je slavila s skupnim izidom 8:4.

Garay je prek Instagrama sporočil, da je v izolaciji, a da se dobro počuti.

Že v četrtek je bil pozitiven član prve peterke košarkarjev Real Madrida, ameriški center Trey Thompkins, skupaj s košarkarji pa so nato v karanteno odšli tudi nogometaši Reala. Vodstvo španskega nogometnega prvenstva je tedaj sporočilo, da je tekmovanje v prvi ligi prekinjeno za najmanj štirinajst dni.

Španija je za Italijo druga najbolj prizadeta država stare celine v pandemiji koronavirusa in tam od sobote velja karantena za vso državo. Prebivalci lahko domove zapuščajo le za odhod na delo oziroma za nabavo nujnih potrebščin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.