Šport > Nogomet
378 ogledov

Okužen član ekipe, ki je nazadnje igrala z Iličićevo Atalanto

Epa
Prvi potrjen primer v španski La Ligi.

Argentinec Ezequiel Garay, branilec Valencie, je prvi nogometaš v španski ligi, ki je okužen z novim koronavirusom, poročajo španski mediji.

Valencia je pred prekinitvijo vseh aktivnosti zadnjo tekmo odigrala doma proti Atalanti, za katero je tedaj slovenski zvezdnik Josip Iličić v ligi prvakov dosegel zgodovinsk štiri gole.

Garay zaradi poškodbe križnih kolenskih vezi od začetka februarja ni igral in ga ni bilo v ekipi tudi na povratni tekmi na Mestalli proti Atalanti, ki je slavila s skupnim izidom 8:4.

Garay je prek Instagrama sporočil, da je v izolaciji, a da se dobro počuti.

Že v četrtek je bil pozitiven član prve peterke košarkarjev Real Madrida, ameriški center Trey Thompkins, skupaj s košarkarji pa so nato v karanteno odšli tudi nogometaši Reala. Vodstvo španskega nogometnega prvenstva je tedaj sporočilo, da je tekmovanje v prvi ligi prekinjeno za najmanj štirinajst dni.

Španija je za Italijo druga najbolj prizadeta država stare celine v pandemiji koronavirusa in tam od sobote velja karantena za vso državo. Prebivalci lahko domove zapuščajo le za odhod na delo oziroma za nabavo nujnih potrebščin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.