Okuženi tenisač še kar na begu: "Obnaša se otročje"

Foto: Profimedia tenis
Organizatorji ruskega turnirja so še vedno ogorčeni nad potezo ameriškega tenisača.
Oglej si celoten članek

Sam Querrey je bil pred začetko turnirja v ruskem St. Petersburgu pozitiven na novi koronavirus, zaradi česar bi moral skupaj z družino naslednjih 14 dni preživeti v karanteni.

Potek bolezni pri 33-letnemu tenisaču ni bil asimptomatski, zato so ga pristojni obvestili o možnosti hospitalizacije, nakar je Querrey skupaj z ženo in otrokom, ki sta bila prav tako pozitivna na covid-19, pobegnil iz države.

Škandal S covidom-19 okuženi tenisač izginil brez sledu

Querrey je Rusijo zapustil z najetim letalom in brez privoljenja zdravniških služb, zaradi česar mu s strani Združenja profesionalnih teniasčev (ATP) grozi celo triletna prepoved nastopanja.

Uradno ni znano, kje se tenisač nahaja, po predvidevanjih pa naj bi bil nastanjen v eni izmed sosednjih držav, kjer za vstop ni potrebno predložiti negativnega testa.

Foto: Profimedia Sam Querrey Organizatorji tekmovanja v St. Petersburgu so bil nad njegovim dejanjem presenečeni, vendar mu vrnitve na 'indoor' turnir serije 500 v prihodnosti ne bodo branili. "Ne bomo mu prepovedali udeležbe, če se bo odločil vrniti v St .Petersbrug," je povedala direktorica turnirja Natalia Kamelzon.

"ATP bo opravil preiskavo, na razpolago imajo kopico možnih sankcij, od denarne kazni do diskvalifikacije in celo prepovedi nastopanja. Zagotovo takšno dejanje ruši ugled organizacje in meče senco na nas, organizatorje," je dodala.

"Presenečni smo bili nad njegovim vedenjem. Obstajajo določena pravila in on se jih je dobro zavedal. V primeru pozitivnega testa mora tenisač za nekaj dni v samoizolacijo, potem ga ponovno testiramo. Nastanili smo ga v hotelu Four Seasons, kjer bi moral prestati karanteno. Pripravljeni smo mu bili celo nuditi luksuzni apartma, a so se na žalost odvili dogodki, ki so odraz otročjega vedenja," še meni direktorica.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.