Šport
2590 ogledov

S covidom-19 okuženi tenisač izginil brez sledu

sam querrey Epa
Nadaljuje se iskanje pobeglega ameriškega tenisača, ki je po pozitivnem testu na koronavirus na lastno pest pobegnil iz Rusije.

Michael Joyce, nekdanji trener Marije Šarapove, je izrazil podporo rojaku Samu Querreyju, ki je skupaj z ženo in osemmesečnim otrokom pobegnil iz Rusije, kjer bi moral zaigrati na turnirju serije 500 v St. Petersburgu. Tako Querrey kot žena in otrok so bili na testiranju pozitivni na koronavirus, zaradi česar jim je bila odrejena 14-dnevna karantena. 

Ko so tenisača obvestili, da bi katerega od njih lahko v primeru težjega poteka bolezni tudi hospitalizirali, ga je očitno zagrabila panika, saj je potihem najel zasebno letalo in z družino pobegnil neznano kam. Po predvidevanjih se nahaja v eni izmed držav, kjer za vstop ni potrebno predložiti negativnega vzorca.

cristiano ronaldo Božji odposlanec Šport "Ronaldo bo prebudil svet, koronavirus je velika prevara"

Joyce, nekdanji tenisač, ki je bil leta 1996 na 64. mestu lestvice ATP, nato pa se je leta 2004 pridružil ekipi nekdanje prve igralke sveta, kjer je naslednjih šest let sodeloval z njenim očetom Jurijem Šarapovim, je Querreyju stopil v bran.

"Če bi imel s seboj ženo in osemmesečnega otroka, bi ravnal enako kot on. Ni šans, da grem v sovjetsko bolnišnico, kjer bi me za 14 dni ločili od otroka," je zapisal Joyce.

Querreyjevo izginotje preiskuje Združenje teniških profesionalcev (ATP), kjer so že potrdili, da tenisaču grozijo hude sankcije, omenja se celo triletna prepoved nastopanja, kar bi za 33-letnika bržkone pomenilo konec kariere.

Sam Querrey Organiziral pobeg Šport Veliki korona-škandal! Okuženi zvezdnik pobegnil, nihče ne ve, kje je!
 
Komentarjev 1
  • jakec1575 23:15 15.oktober 2020.

    v ruskih bolnisnicah prezivijo samu rusi, ki podpirajo putina.