Šport
590 ogledov

Veliki korona-škandal! Okuženi zvezdnik pobegnil, nihče ne ve, kje je!

Sam Querrey Profimedia
Ameriški teniški zvezdnik se je znašel v velikih težavah, saj mu grozi celo 3-letna suspenzija.

Koronavirus je hudo prizadel ter pretresel svet športa, zdaj pa je poskrbel za pravi "filmski" primer, v katerem ima glavno vlogo 33-letni ameriški teniški zvezdnik Sam Querrey, ki si je morda že zapečatil svojo teniško usodo.

Američan je namreč nameraval ta teden nastopiti na ATP turnirju v Sankt Peterburgu, kjer bi se moral pomeriti z Denisom Shapovalovom, a je bil pred tekmo seznanjen s pozitivnim rezultatom testa na Covid-19. Querreyev turnir se je tako končal, še preden se je začel.

Sam Querrey | Avtor: Profimedia Profimedia

49. teniški igralec sveta je nato moral v dvotedensko karanteno v hotelu s petimi zvezdicami, kjer bi mu družbo delala soproga in 8-mesečni otrok, ki sta bila prav tako pozitivna na testu.

A nato so želeli iz ruskih zdravstvenih oblasti v njegovo sobo poslati nekoga, ki bi ocenil njegovo stanje ter odredil, ali ga je potrebno celo hospitalizirati. Družina Querrey naj bi kazala srednje simptome in se je bala, da bo na koncu pristala celo v bolnišnici.

Sam Querrey | Avtor: Profimedia Profimedia

A do tega ni prišlo, saj je nekdanji polfinalist Wimbledona organiziral pravi pobeg. Najel je namreč privatni avion, s katerim naj bi odletel v eno izmed evropskih držav (po ugibanju medijev naj bi šlo za eno izmed Baltskih držav), v kateri ni potreben negativen test za prestop meje. A nihče dejansko ne ve, kje se Querrey trenutno nahaja.

Sam ATP je sicer takoj odprl raziskavo, ameriški teniški igralec pa je morda že odigral svoj poslednji dvoboj v karieri. Ob kazni 100.000 evrov mu namreč grozi tudi triletna prepoved igranja, katera naj bi po ATP pravilniku doletela igralce, ki storijo tako hud prekršek.

 
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:51 15.oktober 2020.

    49. na lestvici ni in nikoli ne bo teniški zvezdnik!!!

Sorodne novice