Šport
2260 ogledov

Đoković v bran tenisaču, ki je igral s simptomi

novak đoković Epa
Nemški tenisač Alexander Zverev je znova poskrbel za zgražanje javnosti.

Sedmi igralec sveta Alexander Zverev je po porazu v osmini finala OP Francije razkril, da je imel pred dvobojem z Italijanom Jannikom Sinnerjem povišano telesno temperaturo.

Pri organizatorjih turnirja je bil to znak za alarm, saj se v Parizu močno trudijo, da bi preprečili vdor koronavirusa.

"Zelo sem bolan. Težko diham, kar lahko slišite. Imel sem tudi vročino," je na tiskovni konferenci povedal finalist OP ZDA. "Fizično se nisem počutil najbolje. Danes ne bi smel igrati," je priznal in pristavil: "Upal sem na hitro zmago v treh nizih." 

alexander zverev | Avtor: Epa Epa
Dan kasneje je Nemec sporočil, da je bil njegov test na covid-19 negativen. Kljub temu se je znašel na udaru kritik, kar se mu je zgodilo že drugič od izbruha pandemije.

Zverev je bil namreč udeleženec turnirja Adria Tour, kjer so zabeležili več okužb s koronavirusom. Po odpovedi turnirja bi moral 14 dni preživeti v karanteni, a se je že čez nekaj dni udeležil zabave.

Organizator Adria Toura, Novak Đoković, ki je uspešno prebolel koronavirus, je Zverevu stopil v bran. "Zaradi dogajanja po svetu se vsak simptom ali vročino takoj povezuje s covidom-19. To je za pričakovati, a treba se je zavedati, da obstajajo tudi druge bolezni," je povedal prvi igralec sveta in dodal, da podpira idejo o merjenju temperature igralcem. "Lahko. Nič ne bi imel proti. Če bi zdravstvenim delavcem s tem pomagali lažje ugotoviti prisotnost virusa, sem za."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice